Adrià EspinetaArticles d'opinió

Puríssima: es constata l’èxit

Obro la premsa i llegeixo que Mobilitat calcula que uns 110.000 cotxes ens visitaran entre el 3 i l’11 de desembre. El Pont de la Puríssima és un veritable aqüeducte que aporta, any rere any, milers de visitants al nostre país, una veritable bombolla d’oxigen per als comerços i, alhora, el tret de sortida de la campanya de Nadal, sense oblidar l’obertura formal de la temporada d’esquí. Si bé és cert que també s’obre una situació d’entrada massiva de vehicles que pot arribar a col·lapsar el país. Encara recordo quan estudiava a Barcelona les llarguíssimes cues de sortida d’Andorra que es produïen el darrer diumenge del pont.

Tanmateix, l’oferta d’Andorra és ben rebuda i mentre mantinguem el diferencial de preus en els serveis i l’oferta d’esquí al màxim nivell, continuarem sent destinació principal per al turisme de proximitat. Cal continuar treballant des de les institucions i el sector privat per atreure turisme de qualitat d’altres destinacions que puguin veure en Andorra un destí diferent on gaudir de la natura i dels esports d’hivern. Tot això, en uns temps que s’albiren complicats en un horitzó proper, no deixa de ser una bona notícia.

La bona situació econòmica es reflecteix en el manteniment dels visitants i en la constatació que Andorra continua sent atractiva per als visitants, malgrat els cants de sirenes d’algunes formacions que denuncien la seva suposada conversió en “parc temàtic de turisme massiu”. També s’han d’abordar els inconvenients del pont. Pels col·lapses de trànsit, no hem de perdre de vista la possibilitat que en un futur mitjà, molts d’aquests visitants arribin en tren des de Barcelona… O la possibilitat de crear un gran pàrquing a l’entrada del país on es puguin deixar molts dels vehicles, que hauria d’anar condicionada per un excel·lent servei de transport públic.

En conclusió, Andorra ha de continuar sent conscient de la seva riquesa i del tresor que ofereix als visitants, que any rere any continuen elegint el Principat com a destí per a aquestes dates. Certament, hem d’estar agraïts a la bona resposta i, alhora, a tots els esforços fets tant des de les institucions com des del sector privat per continuar mantenint el nostre país al capdavant de les opcions preferides pel turisme d’hivern a Europa.

 

Article del president de la Secció Jove, Adrià Espineta, publicat al Diari d’Andorra el 4 de desembre del 2022.

Etiquetes: Adrià Espineta, Articles d'opinió

Articles relacionats

Garanties per a l’entorn digital
Voluntaris: l’ànima de la societat