Notícies

Reunió amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus

El Grup Parlamentari Demòcrata, juntament amb el Grup Parlamentari Liberal i el Grup Parlamentari de Ciutadans Compromesos, s’ha reunit aquest matí amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, per tal de conèixer en quin punt es troba la negociació de l’Acord d’associació amb la Unió Europea. Com a apunt previ, Riba ha recordat que l’objectiu de l’acord és diversificar l’economia mitjançant la participació en el mercat interior europeu, un mercat que aplega més de 500 milions de ciutadans.

El secretari d’Estat d’Afers Europeus ha fet un repàs als diferents blocs de la negociació, que inclouen el marc institucional i les quatre llibertats de la Unió Europea (llibertat de circulació de mercaderies, serveis, capitals i persones). En aquest sentit, ha recordat als consellers generals l’excepció que s’ha aconseguit per al tabac pel que fa a la unió duanera, recollida al protocol específic per a Andorra, i ha exposat que, pel que fa a la lliure circulació de persones, s’està negociant per tal de mantenir el sistema de quotes actual.

El Grup Parlamentari Demòcrata és favorable a l’Acord d’associació, tenint en compte que obrirà noves oportunitats a empresaris, professionals i estudiants. De fet, la mateixa creació d’una Secretaria d’Estat d’Afers Europeus era un dels compromisos de Demòcrates per Andorra al programa electoral.

Més enllà de la voluntat d’establir un pacte d’Estat per Europa amb el conjunt de les forces polítiques, el Grup Parlamentari Demòcrata creu que la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus ha de potenciar la comunicació amb el conjunt de la ciutadania per tal d’informar tant de la negociació pròpiament dita com dels termes de l’acord i els avantatges que comportarà per a Andorra. Aquest és precisament un dels eixos de treball que ha establert Landry Riba, tal com ha explicat a la reunió.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates analitza el mecanisme de coordinació amb els partits signants de l’acord de Govern per tal de posar-lo en marxa
El Consell General ajorna l’entrada en vigor del Codi de procediment civil per garantir-ne un òptim funcionament