Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Visita històrica dels reis d’Espanya

Els reis d’Espanya, Felip VI i Letizia, són a Andorra de visita oficial de dos dies. Es tracta d’una visita històrica, ja que és la primera vegada que Andorra rep a un cap d’Estat d’Espanya.

El primer acte oficial ha tingut lloc aquest dijous a la plaça del Consell General, on els reis, acompanyats del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i del representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda, han estat rebuts pel cap de Govern, Xavier Espot, i per la síndica general, Roser Suñé. A la plaça han sonat els dos himnes nacionals i, seguidament, l’acte ha continuat a l’interior de la Casa de la Vall, després que Ses Majestats hagin saludat a les principals autoritats institucionals del país.

                                     

A l’interior de la Casa de la Vall els esperaven els presidents i els presidents suplents dels grups parlamentaris. Carles Enseñat i Mònica Bonell, del grup demòcrata, han donat la benvinguda a Felip VI i Letizia, i han parlat de detalls de la història fundacional d’Andorra amb la ministra d’Afers Exteriors d’Espanya Arancha González Laya, que acompanya els reis en aquesta estada de dos dies al país.

 

En acabar la visita a la Casa de la Vall, els reis d’Espanya s’han dirigit fins al comú d’Andorra la Vella, on els han rebut els cònsols Conxita Marsol i David Astriè. Han mantingut una trobada i han visitat les instal·lacions de la corporació.

El matí s’ha clos amb una trobada entre la reina Letizia i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, per parlar del valor del model d’educació inclusiva del sistema educatiu andorrà.

A la tarda, el rei Felip VI s’ha reunit amb Xavier Espot a l’edifici del Govern. Han tractat diversos aspectes de les relacions bilaterals que involucren ambdós països, i Espot ha aprofitat també apropar la realitat del país al monarca espanyol.

Finalment, la primera jornada d’aquesta visita història s’ha clos amb un sopar ofert pel Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Hi ha assistit el cap de Govern, la síndica i el president del Grup Parlamentari Demòcrata Carles Enseñat.

Aquesta visita històrica s’emmarca en la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i Govern, que Andorra acull l’abril d’enguany sota el lema Innovació per al desenvolupament sostenible. Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus.

Visita al Maria Moliner i dinar a Ordino

La segona jornada de la visita dels monarques espanyols es va iniciar amb una càlida trobada amb professors i alumnes del col·legi espanyol Maria Moliner,  i va continuar amb una visita a l’església romànica de Santa Coloma.

El punt final a l’estada reial va tenir lloc a Ordino. L’Era Rossell va ser l’escenari d’un dinar per a una trentena de persones, entre elles la presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell.

                                       

En acabar, els reis d’Espanya van fer un passeig pel poble i van conèixer el museu Casa d’Areny Plandolit.

 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Sense resultats
La majoria entra una proposició de llei per modernitzar i agilitzar la gestió de les fundacions del país
Demòcrates d’Escaldes demana a la majoria que no dupliqui ajudes del Govern i ofereixi prestacions complementàries