NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes demana a la majoria que no dupliqui ajudes del Govern i ofereixi prestacions complementàries

Els consellers Demòcrates del comú d’Escaldes-Engordany han demanat a la majoria “una manera diferent d’ajudar” a la població de la parròquia. Tal com ha exposat la consellera Núria Barquín, l’actual proposta d’ajuts socials a les escaldenques i escaldencs, que la corporació té activa en el marc de la crisi de la Covid-19, duplica les que dona el Govern i d’altres entitats com Càritas i la Creu Roja, motiu pel qual “no és productiva”.

Barquín ha defensat que el comú escaldenc ofereix prestacions de primera necessitat que ja garanteixen altres organismes, i ha demanat a la majoria que faci un estudi de vulnerabilitat de la parròquia i n’ofereixin de complementàries, per no solapar-se amb l’Executiu i ONGs. La consellera Demòcrata ha proposat “un enfocament diferent” per poder ser més eficaços i donar sentit als diners públics que el Comú destina a la població més vulnerable. També ha plantejat la possibilitat d’oferir llocs de treball temporals a persones que ho necessitin.

Barquín ha proposat un enfocament diferent per poder ser més eficaços i donar sentit als diners públics que el Comú destina a la població més vulnerable

Barquín ha fet aquesta reflexió durant el Consell de Comú d’aquest dilluns a la tarda, concretament en el punt de l’ordre del dia sobre la modificació del departament d’Acció Social, creat precisament per donar aquestes ajudes. Els taronges s’hi ha abstingut, i també s’han abstingut en la nova proposta d’ordinació de subvencions i bonificacions per a empreses i autònoms. El conseller Jordi Vilanova ha recordat que Demòcrates “comparteix la necessitat de donar ajuts urgents a empresaris i autònoms” de la parròquia, i també ha valorat de manera positiva la inclusió de modificacions treballades en comissió respecte a l’ordinació del 2020. Per exemple, incloure bonificacions per a terrasses, guals o rètols, bonificacions per a formacions de la Cambra de Comerç o la rebaixa de certs topalls per accedir a les subvencions.

Vilanova ha celebrat que aquesta vegada l’ordinació s’hagi treballat conjuntament amb la minoria, però ha justificat l’abstenció perquè l’ordinació “encara planteja ambigüitats”, que ja es van posar sobre la taula a l’ordinació del 2020.

En un altre ordre de coses, a l’inici del Consell de Comú s’ha lliurat una medalla al director del Servei de Circulació i Atenció Ciutadana, Carles Bozzo, amb motiu dels seus 25 anys de servei.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Sense resultats
Visita històrica dels reis d’Espanya
La llei de seguretat privada crea dues noves figures professionals i introdueix la formació obligatòria al sector