Notícies

Xavier Espot proposa aplicar ‘una perspectiva de joventut’ a les polítiques públiques

09/03/2019 Recollir quina és la visió dels joves sobre les polítiques de país i incorporar la seva perspectiva al programa electoral és l’objectiu de la trobada que el cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, ha mantingut aquesta tarda amb joves d’Encamp. Una quarantena de persones han plantejat els seus dubtes, però també han traslladat la perspectiva jove a l’entorn d’aspectes com l’avortament, l’acord d’associació amb la Unió Europea, l’educació, l’habitatge o l’economia.

‘No només hem de consultar els joves quan parlem de polítiques de joves, sinó en qualsevol àmbit de les polítiques públiques’, ha afirmat. Durant el col·loqui que ha mantingut amb els assistents, Xavier Espot ha defensat el Servei d’Atenció a les Dones que Demòcrates proposa com a solució per a aquelles dones que es trobin en el cas d’haver d’interrompre l’embaràs i ha  negat que existeixi cap tipus de reticència a Demòcrates en el fet de reconèixer aquest dret: ‘es tracta de fer compatible el dret de les dones amb la pervivència del nostre model institucional’.

Una altra de les qüestions que s’ha posat damunt la taula, ha estat l’habitatge. Xavier Espot ha defensat un marc d’actuació amb solucions que capgirin la situació a llarg termini, compaginades amb d’altres com les que s’han adoptat en el marc del Pla de mesures urgents aprovat recentment el qual contempla, entre moltes d’altres, la pròrroga automàtica d’un any d’aquells contractes que finalitzin durant el 2019.

Sobre el lleure, els joves també han manifestat la seva preocupació pel fenomen del botellon, qüestió a la qual Xavier Espot considera que cal donar una resposta doble que combini el vessant preventiu i educatiu amb un altre de sancionador vers determinades conductes i accions a la via pública que ja es contemplen a la Llei de seguretat pública que entrarà en vigor el mes d’abril.

Espot també ha respost a qüestions relacionades amb el futur del sector agrícola davant el repte de transformació que imposa l’Acord amb la Unió Europea i ha demanat als joves no renunciar a la font d’oportunitats que obre la incorporació d’un país com Andorra a un mercat de 500 milions d’habitants: ‘Si ho sabem fer bé, podem tenir un bon acord d’associació amb Europa mantenint les nostres especificitats. I això és el que hem fet fins ara, negociar un bon acord’. Els i les joves que han participat en la trobada també han demanat sobre un eventual increment fiscal, qüestió a la qual Xavier Espot ha dit que en el futur s’ha de mantenir l’actual nivell pressió fiscal moderada per tal de seguir sent competitius. Amb tot, Espot ha avançat que caldrà augmentar ‘en algun moment’ les cotitzacions de la CASS amb l’objectiu d’assegurar la sostenibilitat del sistema.

Xavier Espot ha estat acompanyat pels membres de la candidatura parroquial d’UP-Demòcrates que encapçalen Jordi Torres Falcó i Maria Martisella. La candidata encampadana ha destacat la importància de portar a terme trobades d’aquestes característiques per tal de recollir directament propostes que es puguin incorporar al programa electoral.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates proposa una atenció ‘multidisciplinària’ per a les dones que volen interrompre l’embaràs
Demòcrates consolidarà i potenciarà Andorra com a seu d’esdeveniments esportius internacionals