Notícies

Demòcrates proposa una atenció ‘multidisciplinària’ per a les dones que volen interrompre l’embaràs

07/03/2019 Demòcrates ha presentat avui el servei d’atenció integral a les dones sobre salut sexual i reproductiva, que tindrà com a objectius acompanyar, informar, aconsellar i donar seguretat jurídica les dones que volen interrompre de forma voluntària l’embaràs. El cap de la llista nacional, Xavier Espot, ha explicat que el servei serà ‘multidisciplinari’ ja que comptarà amb la presència de quatre professionals: un metge, un psicòleg, un treballador social i un jurista.

Xavier Espot, que ha estat acompanyat per la número dos a la llista nacional, Roser Suñé, ha afirmat que el servei, que estaria adscrit al Ministeri d’Afers Socials, garantirà que cap dona quedi desatesa i ha afegit que el projecte ‘suposarà un pas endavant molt significatiu en el reconeixement dels drets de les dones’, sense posar en risc el sistema institucional del país. El candidat a cap de Govern ha afegit que programa d’atenció preveu proveir els serveis necessaris a les dones que es troben amb dificultats.

En aquest sentit, el candidat de la llista parroquial d’Ordino, Joan Martínez Benazet, ha explicat que servei d’atenció integral també ha de servir per obrir un espai de debat per estudiar un encaix legal i constitucional que permeti a la CASS reemborsar la interrupció voluntària de l’embaràs. Benazet ha afirmat que el procés assistencial ‘comença’ a Andorra  a través de convenis ‘existents’ i que la pacient té sempre ‘l’atenció deguda’.

Xavier Espot ha clarificat que la legislació actual permet avortar a un altre país sense que cap dona ni el metge que l’ha atès incorrin cap delicte. Al mateix temps, ha explicat que amb la situació actual, ‘cap dona ha de patir vergonya’  i que ‘els tabús estan àmpliament superats’. La número vuit a la llista nacional, Helena Mas, ha defensat la necessitat ‘fonamental’ d’oferir el suport i l’acompanyament psicològic necessaris de la dona durant el procés.Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Xavier Espot presenta el lema inclusiu de la campanya electoral ‘Les persones compten’
Xavier Espot proposa aplicar ‘una perspectiva de joventut’ a les polítiques públiques