Articles d'opinióRosalina Areny

10 anys enrere, 10 anys endavant

On érem fa 10 anys? Què fèiem? Quins objectius volíem aconseguir i quins projectes teníem?

Fa tot just 10 anys, un grup de persones que estimaven el país, capaços de renunciar a una part dels seus projectes vitals per sumar per Andorra, van decidir unir-se per crear una nova formació política. Noms coneguts del panorama polític de llavors i d’altres menys coneguts, però tots ells, compromesos, sota el nom de Demòcrates per Andorra, van crear un partit destinat a governar el país –fet que s’ha repetit tres legislatures seguides–, des d’una voluntat reformista que s’ha preservat fins avui dia.

D’això ja fa una dècada i han passat moltes coses des de llavors. Fent memòria, quan Demòcrates va ser elegit pel poble andorrà per governar Andorra, el 2011, encara arrossegàvem els estralls de la crisi del 2008. El 2015 va arribar la crisi al sector bancari i el 2020 la crisi sanitària, històrica i d’escala mundial. Però el món segueix rodant.

Precisament enmig d’aquesta crisi de la Covid-19 ha arribat l’efemèride dels 10 anys de Demòcrates. No són temps de celebracions ni de grans actes, però tampoc volíem passar per alt una data tan assenyalada per a nosaltres. Així, i aprofitant aquests 10 anys, hem decidit renovar la nostra imatge. Tal com ho va explicar en roda de premsa aquest dijous el meu company i secretari de Comunicació de l’Executiva, el Jordi Ribes, hem apostat per evolucionar la marca, però tenint en compte els nostres orígens. Així, el nou logotip recupera el to taronja del 2011. Efectivament, hem escollit una marca que mira el futur però sense oblidar el passat i la nostra essència.

Hem escollit una marca que mira el futur però sense oblidar el passat i la nostra essència

D’altra banda, arran de la crisi sanitària en la qual ens vam veure abocats el març passat, el Govern va entendre la necessitat d’impulsar un pla d’acció per encarar la nova situació econòmica i social: l’Horitzó 23. En ell s’hi van marcar les prioritats orientades a la recuperació i a fer d’Andorra un país resilient, sostenible i global sense perdre de vista les fites marcades. Així, l’H23 defineix les prioritats i els grans projectes del que queda de legislatura.

Des del partit hem considerat interessant activar unes comissions ad hoc, partint de la base del full de ruta d’aquest pla d’acció. Hem creat grups de treball oberts a tota la militància de Demòcrates. L’objectiu és enriquir el diàleg, fer una anàlisi aprofundida de cada acció i les aportacions que s’escaiguin.

La primera comissió és la de Benestar i cohesió, que tractarà temàtiques d’entorn, salut, protecció social i educació, i que estarà coordinada per la Trini Marín i el Josep Anton Bardina. La segona és la d’Economia i innovació, que tractarà temàtiques de desenvolupament econòmic, diversificació i infraestructures, i que estarà coordinada per l’Esteve Vidal i el Carles Jordana. Finalment, la tercera comissió, Aliances pel canvi, tractarà la transformació digital, l’optimització dels recursos, les finances i les relacions internacionals, i estarà coordinada per l’Ivan Mora i l’Eduard Tomàs.

A tots ells els estem molt agraïts per la seva implicació i generositat. Seran comissions on el diàleg constructiu entre tots ens permetrà aprofundir en els projectes de país i en els reptes als quals ens hem d’encarar si volem fer prosperar Andorra. Segur que en sortiran conclusions interessants que podrem compartir amb el Govern.

Les tres comissions seran sobretot una manera d’apropar i de fer més entenedor el projecte del Govern, de compartir-lo amb la nostra militància i simpatitzants, també en el marc del proper Congrés Ordinari del partit. Perquè, no em cansaré de recordar-ho, a Andorra totes les persones compten i ajuden a fer evolucionar el país.

Les tres comissions seran sobretot una manera d’apropar i de fer més entenedor el projecte del Govern, de compartir-lo amb la nostra militància i simpatitzants

On serem d’aquí a 10 anys? Què farem? Quins objectius haurem assolit i quins projectes tindrem pendents? És difícil de saber. De moment anem pas a pas per continuar construint l’Andorra que tots volem. Des de Demòcrates estem il·lusionats per seguir contribuint en tot el que puguem, i continuar essent protagonistes d’aquests deu anys que estan per venir. Per molts anys!

 

Article de la Secretària d’Organització de Demòcrates, Rosalina Areny,  publicat a El Periòdic d’Andorra el 13  de març del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Rosalina Areny

Articles relacionats

Totalitarisme vs. democràcia
Sentit d’Estat o interessos individuals?