Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                               03/05/2024

 

 

 



 

 

 

Demòcrates d’Escaldes-Engordany lamenta que la majoria compri patrimoni sense un projecte darrere

Les conselleres de Demòcrates + Independents d’Escaldes-Engordany, Anna Garcia i Gemma Bofarull, han lamentat, aquest dilluns en sessió de Consell de Comú, que la majoria adquireixi patrimoni per a la parròquia sense una planificació darrere, des del punt de vista de l’ús que se li vol donar. Tal com ha remarcat Garcia, “no estem en contra de la compra d’immobles, perquè és una garantia de preservació de béns inventariats, però ens agradaria que darrere la compra hi hagués un projecte d’ús més clar“. “Projectes concrets, socials o culturals“, ha afegit, treballats “de manera paral·lela” a l’adquisició i que “reverteixin directament en la ciutadania d’Escaldes-Engordany“.

Segueix llegint

 

 

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana, fa balanç del primer any de legislatura

Fa tot just any de l’inici de la IX legislatura, amb el jurament del Síndic General Carles Ensenyat i dels 28 consellers i conselleres generals. Coincidint amb aquesta data, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana, ha estat entrevistat pel mitjà digital Altaveu, per fer balanç d’aquest primer any i també per parlar dels grans reptes que queden fins al final de la legislatura. En aquest sentit, evidentment l’habitatge, amb les recents mesures anunciades pel Govern, també vinculades amb el creixement sostenible i la inversió estrangera, així com l’acord d’associació amb la Unió Europea, han estat els temes principals tractats durant l’entrevista. Jordana també ha valorat la relació amb la resta de forces parlamentàries i la bona sintonia tant entre el grup parlamentari com amb Govern.

Segueix llegint

 

 

 

‘Batec andorrà’, per Carol Puig

Normalment utilitzo aquest espai d’opinió del Bondia per donar a conèixer la tasca que despleguem com a consellers generals. Per ampliar, aprofundir, en resum, informar la ciutadania sobre aspectes legislatius que considero que l’afecten i li poden interessar. Però avui m’agradaria sortir una mica d’aquest registre, parlar més a títol personal, com a ciutadana d’un país que m’estimo. He volgut sortir de context arran del sentiment que vaig viure al partit de bàsquet del MoraBanc Andorra contra el Barça, al qual vaig assistir diumenge.

Segueix llegint

 

 

‘Per sobre de tot, el català’, per Judit Ruiz

Molt s’ha parlat de la Llei de la llengua pròpia i oficial. Ha estat susceptible a debat en aspectes com l’obligatorietat del treballador que es troba de cara el públic d’atendre en català o la necessitat d’acreditar un nivell mínim de català per poder renovar el seu permís d’immigració. Però m’agradaria incidir en d’altres que han passat més desapercebuts. Perquè la llei és àmplia i preveu molts aspectes vinculats amb la protecció de la nostra llengua.

Segueix llegint

 

 

‘El turisme ha de ser sostenible’, per Jordi Torres

El turisme és, sense dubte, un dels motors econòmics del nostre país. Ho hem fet entre tots: sector públic, sector privat i ciutadans que treballen a diari per fer d’Andorra una destinació atractiva de gener a desembre. Diguem-ho en veu alta, som una referència internacional, tant a l’estiu com a l’hivern, i ho hem de seguir sent. Les darreres dades ho demostren. El 2023 vam rebre 9,3 milions de visitants i les pernoctacions van fregar els 12 milions. Són unes xifres positives i les perspectives són engrescadores.

Segueix llegint

 

 



 

 

Copyright © 2024 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.