Articles d'opinióEnric Castellet

A Escaldes-Engordany, Fem Parròquia

Volem que Escaldes-Engordany torni a ser una parròquia capdavantera, i ho volem fer comptant amb les aportacions de moltes ciutadanes i ciutadans que ens han fet arribar els seus neguits i dubtes.

Per aconseguir-ho, hem format una candidatura que aporta una àmplia representació de sensibilitats polítiques, a les quals les uneix l’objectiu de retornar a Escaldes-Engordany el dinamisme i la vitalitat que tenia i mereix.

Demòcrates, Acció, Progressistes-SDP i Independents ens hem donat la mà perquè compartim la preocupació per com s’ha gestionat el Comú els darrers quatre anys. A la vegada, defensem una política comunal sempre al servei de la ciutadania, per treballar plegats des d’una sola veu amb l’objectiu de Fer Parròquia a tots els barris, que tan importants són per a nosaltres.

La candidatura està representada per persones de diferents àmbits professionals, les quals donen una visió molt àmplia de les necessitats de la nostra parròquia i la seva gent. Amb un punt de partida bàsic per a tots nosaltres: la sostenibilitat entesa des de tots els àmbits possibles. També amb una voluntat comuna: que Escaldes-Engordany recuperi la seva essència i torni a brillar, com ho feia temps enrere.

Les prioritats de la ciutadania són les nostres prioritats, motiu pel qual el nostre repte principal és fer front al problema de l’habitatge. Nosaltres podem garantir que no donarem l’esquena als ciutadans. Com a administració comunal, Escaldes-Engordany pot aportar solucions -sense sortir de les competències que els comuns tenen atribuïdes-. Podem i hem de col·laborar de manera activa amb Govern, i s’ha de fer des del minut zero del mandat i durant els quatre anys que dura aquest.

Les prioritats de la ciutadania són les nostres prioritats, motiu pel qual el nostre repte principal és fer front al problema de l’habitatge

Per això, cooperarem amb el Govern per finalitzar la construcció de l’edifici d’habitatges de lloguer a preu assequible de l’avinguda del Pessebre, i volem destinar la parcel·la propietat del Comú, situada al carrer dels Pardals, a la construcció d’un altre edifici d’habitatges de lloguer assequible.
També reduirem la cessió urbanística al 0%, per a les promocions destinades a lloguer a preu assequible. A més, proposarem un Pla Especial per estudiar i definir de nou tota la zona del Clot d’Emprivat. És necessari donar una altra orientació a la construcció de les torres i a les edificacions futures. Les escaldenques i escaldencs necessitem una redefinició addicional per poder recuperar i incrementar els espais verds en aquesta zona.

Sabem que va ser un Comú de majoria demòcrata qui les va impulsar, però també volem recordar que l’oposició d’aleshores va votar-hi a favor. Amb tot,   nosaltres no volem mirar el passat, sinó que ens volem centrar en el futur i recuperar la iniciativa.

Cal recuperar la iniciativa de la nostra parròquia. És el que ens mou, perquè l’estimem i hi creiem. El que ens inspira és Escaldes-Engordany i la seva gent: per la ciutadania, Fem Parròquia.

 

Article d’Enric Castellet, Laura Mas i Elisabet Zoppetti, membres de la candidatura de Demòcrates + Acció + SDP + Independents d’Escaldes-Engordany, publicat al BonDia el 7 de desembre del 2023. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Enric Castellet

Articles relacionats

Sense resultats
Transformar en positiu
El turisme que volem per a Ordino