Articles d'opinióMeritxell López

Ajudes i inversió

La setmana passada el comú d’Andorra la Vella va anunciar que retornarà els dos darrers mesos del 2020 de la taxa de radicació i d’higiene als negocis afectats per la pandèmia causada per la Covid-19. Es tracta d’una mesura continuista que beneficiarà més d’un miler de negocis i que té un impacte econòmic estimat de 300.000 euros. Aquesta acció és una més del conjunt de mesures impulsades per la corporació comunal de la capital des de l’inici de la crisi sanitària, xifrades en prop de quatre milions, per ajudar les empreses de la parròquia a mantenir-se dempeus davant les restriccions per frenar la pandèmia i manca d’afluència de turistes. Perquè el sector empresarial no només és el nostre motor econòmic, sinó també el principal generador de llocs de treball i hem de seguir fent-li costat.

La parròquia d’Andorra la Vella es caracteritza per gaudir d’un teixit econòmic en què predomina la petita empresa, que en la situació actual ha patit grans reduccions d’ingressos. Tot i que els més afectats han estat els negocis enfocats al turisme, també se n’han ressentit els negocis que viuen principalment del client local ja que, davant la incertesa, la reacció generalitzada de les famílies és la contenció. És normal, però suposa un problema perquè si tots els agents adquirim aquesta dinàmica, l’economia entra en espiral recessiva.

Per tal de mitigar aquest escenari cal posar en relleu el paper de les administracions. Ja ho destaca l’informe Fiscal Monitor emès per l’FMI el mes d’octubre passat: davant de la recessió més brusca que hem vist mai, la inversió pública és essencial per injectar diners a l’economia, contribuir a la recuperació del PIB, conservar la salut empresarial i tots els llocs de treball que comporta.

Davant de la recessió més brusca que hem vist mai, la inversió pública és essencial per a l’economia

 

Des del comú d’Andorra la Vella apostem per mirar endavant juntament amb els empresaris de la nostra parròquia, tant amb accions i ajudes directes com mitjançant projectes d’inversió en obra pública que fomenten riquesa i llocs de treball, mentre esperem que es recuperi la situació de crisi a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 que ens ha tocat viure.

Article de Meritxell López, consellera del comú d’Andorra la Vella i membre de la Secció Jove, publicat al Diari d’Andorra el 2 de febrer del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Meritxell López

Articles relacionats

La cultura no s’atura
Ban, bandejar, bander