Articles d'opinióMarc Jové

Ànims i gràcies!

El 14 de març farà un any que estem immersos en aquest malson, que tot just deixa entreveure una mica d’esperança amb les primeres dosis del vaccí administrades als professionals de primera línia, així com a aquells ciutadans que compleixen els criteris per ser vacunats.

La gestió d’un esdeveniment inesperat i d’aquesta magnitud ha posat per primera vegada en una tensió extrema i continuada el sistema sanitari andorrà, el Govern, els comuns i el Consell General.

Avui voldria centrar l’atenció en el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, i en tots els seus professionals, començant pels sanitaris que estan a primera línia, però també en aquelles persones que, encara que el seu treball no tingui visibilitat, són essencials per a l’organització, atès que amb el seu esforç contribueixen perquè funcioni el millor possible amb l’objectiu de prestar un bon servei als ciutadans.

Darrere els sanitaris que estan duent a terme un treball excel·lent, hi ha el treball de suport de les persones que formen part de l’equip dels serveis corporatius, que gestionen serveis tan estratègics i necessaris com són l’atenció a l’usuari, la neteja, la logística, l’aprovisionament de material sanitari, el manteniment de les instal·lacions, la gestió de les persones i molts serveis més que no acabaria mai d’enumerar. A totes les persones que en formen part els volia dir: ànims i gràcies!

El vessant positiu d’aquest darrer any és que tots hem pres consciència que cal dedicar recursos i invertir en el nostre sistema sanitari. Primer, per mantenir-lo ben dimensionat i poder cobrir les necessitats sanitàries de la població en condicions de normalitat i, després, per poder fer front a situacions tan sobrevingudes i inesperades com la que ens està tocant viure.

Personalment, com a ciutadà, em sento molt orgullós dels esforços que s’han fet des de tots els àmbits per no deixar ningú enrere.

Ara toca esperar que vagin arribant les vacunes i ens assignin dia i hora per rebre el vaccí, això sí, amb positivisme i la mirada posada en el retorn progressiu a la normalitat tan esperada per tots.

 

*Article de Marc Jové, conseller de comú de la Massana i membre de l’executiva de Demòcrates, publicat el 2 de març del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Marc Jové

Articles relacionats

Diversificar per ajudar
El vandalisme, un problema de tots