Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Aprovada per unanimitat la llei que incrementa un 6% la taxa sobre el tabac

El Consell General ha aprovat aquest dijous, amb la unanimitat de tota la Cambra Parlamentària, el Projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum, que aplica un increment en el gravamen sobre el tabac. Concretament, l’augment aprovat és del 6%, fet que permet preservar la transparència en les relacions comercials internacionals.

Tal com ha exposat el conseller general del Grup Parlamentari Demòcrata, David Montané, aquest increment de les taxes és necessari “per mantenir el diferencial de preus amb els països veïns, França i Espanya, com s’ha fet des de sempre“, recordant que el darrer es va aprovar al Consell General l’octubre del 2022.  Montané ha defensat la necessitat d’evitar un diferencial massa elevat “que pugui provocar un increment del contraban“, però, a la vegada, també la importància que aquest diferencial no sigui massa petit “perquè Andorra segueixi sent atractiva des del punt de vista comercial i puguem continuar sent competitius“.

A banda, l’augment del 6% de la taxa suposarà un increment de la recaptació per a l’Estat valorat en 4,7 milions d’euros.

El conseller Demòcrata també ha volgut posar en valor, durant la seva intervenció, el sector del tabac al país i el pes que té hi ha tingut per a l’economia. Ha defensat que “la compra de la collita nacional garanteix el manteniment de moltes explotacions agràries. De retruc, el manteniment d’aquest monocultiu ha ajudat a reduir la pressió urbanística“. Actualment, dona feina a 600 persones de manera regular, amb pics de 1.000 en períodes de recollida de tabac.

El projecte de llei s’havia entrat a tràmit parlamentari aquesta mateixa setmana per la via d’extrema urgència i necessitat, per ser aprovat en la sessió de dijous.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

El Grup Demòcrata anuncia la modificació de la LOGTU i de la Llei del registre civil, i l’impuls al Registre de la Propietat
Coma presideix una sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa