Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Coma presideix una sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa

1 comentari

La consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Berna Coma, ha presidit aquest dilluns a la tarda una part de la sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), en el marc de la Sessió Plenària d’estiu que té lloc aquesta setmana a Estrasburg (França). Coma ha encapçalat el Ple partint del fet que, des del gener d’aquest any, ostenta una  de les 21 vicepresidències d’aquest organisme europeu.

Concretament, la consellera Demòcrata ha presidit una sessió que ha comptat amb dos punts a l’ordre del dia. Per una banda, s’han sotmès a votació les activitats de la Mesa de l’Assemblea i de la seva Comissió Permanent, en el període comprès entre el 19 d’abril i el 24 de juny d’aquest any. Per altra, s’ha votat la modificació de diversos aspectes del Reglament de l’APCE, per actualitzar i clarificar certes normes i procediments. Tots dos punts, després de diverses intervencions, han estat aprovats pels parlamentaris presents a l’hemicicle de l’Assemblea Parlamentària, que precisament en aquesta sessió s’ha reobert després de més d’un any de reformes.

La consellera general Demòcrata ha encapçalat el Ple on s’ha aprovat l’informe de la Mesa i de la Comissió Permanent, així com canvis al Reglament de l’ens

A més, Coma ha repetit presidència a l’APCE aquest dimarts. També a la tarda, la consellera Demòcrata  ha encapçalat una sessió que ha tingut la defensa dels drets humans en el context europeu com a punt de debat i reflexió.

També dimarts, i en la sessió sobre la necessitat de reforçar i protegir la democràcia davant els atacs que pateix a diferents països del món, així com la importància d’implicar el jovent en els processos polítics, Coma ha fet una intervenció instant els països membres de l’APCE a “continuar fent esforços per reduir la bretxa entre política i ciutadania, i a prendre les mesures necessàries per incloure plenament els ciutadans en els processos de presa de decisions”. 

Podeu llegir la intervenció resumida aquí.

Coma s’ha desplaçat a Estrasburg encapçalant la delegació andorrana del Consell General, juntament amb els consellers Cerni Escalé, Susanna Vela i el també demòcrata Salomó Benchluch. Ha estat una Sessió Plenària molt especial , ja que per primera vegada a la història del Consell d’Europa la Flama Olímpica ha entrat a l’hemicicle, fent parada en el seu camí fins a París, on tindran lloc els Jocs Olímpics a a partir del 26 de juliol. Coma i Benchluch han pogut presenciar en directe aquest moment històric: l’arribada de la Torxa, portada per la campiona mundial francesa de kickboxin, Yvette Palatino.

 

Pel que fa a les temàtiques globals de debat de l’APCE, el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna ha estat el punt principal d’aquesta Sessió d’estiu, focalitzant molt el debat al tomb de les qüestions jurídiques i la defensa dels drets humans, així com l’anàlisi dels efectes  que han tingut les sancions econòmiques que s’han aplicat contra Rússia. 

Altres punts destacats al llarg d’aquesta setmana han estat els atacs a la llibertat d’expressió que ha patit Geòrgia, els reptes dels joves en les democràcies europees i com reforçar la seva presència en els processos participatius impulsats per l’APCE.

També en aquesta sessió s’ha escollit en segona votació, i amb el suport de la delegació andorrana, el suís Alain Berset com a nou secretari general de l’APCE.

Així mateix, l’Assemblea Parlamentària també ha aatorgat en aquesta Sessió d’Estiu el primer Premi Vigdís que premia iniciatives destacades per promoure l’empoderament de les dones en tota la seva diversitat tant a Europa com a la resta del món. El guardó ha estat per a l’ONG grega Centre de Dones Irida.

 

 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Aprovada per unanimitat la llei que incrementa un 6% la taxa sobre el tabac
Astrié: “Revisar el POUP significa gestionar el progrés de manera intel·ligent i sostenible”