Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Berna Coma, escollida vicepresidenta de l’Assamblea Parlamentària del Consell d’Europa

La consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata Berna Coma ha estat escollida aquesta setmana a Estrasburg, en el marc de la Sessió plenària d’hivern de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), vicepresidenta de torn de l’organisme. Coma ostentarà una de les 19 vicepresidències de l’APCE durant els propers 12 mesos.

La consellera Demòcrata, que també és la cap de la delegació andorrana en aquest organisme del Consell d’Europa, ha participat activament durant tota la setmana en la sessió plenària, en les reunions de les comissions de les quals n’és membre i a diverses audicions parlamentàries. Coma ha estat acompanyada dels consellers generals Cerni Escalé (Concòrdia) i Susanna Vela (Grup Socialdemòcrata). Durant la sessió els parlamentaris de tot el continent han tractat la complexa situació al Pròxim Orient, especialment el conflicte que enfronta Israel i Hamàs a la Franja de Gaza, així com s’ha celebrat un debat d’urgència sobre la situació dels infants d’Ucraïna.

En aquests punts, L’APCE ha aprovat una resolució -amb els vots favorables d’Andorra – perquè hi hagi un alto el foc immediat i prolongat per permetre l’accés complet, ràpid, segur i sense obstacles a l’assistència humanitària per a la població de Gaza. Així mateix, s’ha aprovat una resolució amb els vots a favor de la delegació andorrana, per reforçar la cooperació entre els diferents actors perquè els infants deportats i traslladats per la força per la guerra d’Ucraïna puguin retornar al seu territori d’origen. S’estima que hi ha gairebé 20.000 infants deportats, dels quals només 400 han tornat a casa. D’altra banda, la delegació encapçalada per Coma també ha votat a favor d’una resolució per fer front a les tendències negatives de la globalització després de la pandèmia de la COVID-19 i la guerra a Ucraïna.

Coma ha fet una valoració molt positiva de la feina desplegada per la delegació andorrana aquests dies a Estrasburg. Ha destacat el fet que el país pugui formar part i s’impliqui “en un organisme que defensa els valors democràtics i els drets humans“. “Tot i ser un país petit, tenim veu i vot en les diferents temàtiques que s’han tractat, al mateix nivell que la resta de països“, ha refermat.

Coma: Tot i ser un país petit, tenim veu i vot en les diferents temàtiques que s’han tractat, al mateix nivell que la resta de països

Destacar també d’aquesta sessió d’hivern el nomenament de l’irlandès Michael O’Flaherty  com a Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Els consellers de DA d’Andorra la Vella critiquen el “populisme i demagògia” del nou cònsol
Aprovat l’impost que gravarà fins a un 10% la inversió estrangera en immobles