NotíciesOposició Andorra la Vella

Els consellers de DA d’Andorra la Vella critiquen el “populisme i demagògia” del nou cònsol

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Andorra la Vella han criticat i lamentat el tarannà mostrat per l’actual cònsol, Sergi González, durant les seves primeres setmanes en el càrrec. Tal com han recordat, en el darrer mandat González va votar en contra del Passeig de les fonts de la Rotonda i de la política tarifària dels aparcaments comunals. Un posicionament que ha canviat, fent un gir de 90 graus pocs dies després de jurar el càrrec, el que demostra una manera de fer “populista i demagògica” vers els ciutadans d’Andorra la Vella, ha lamentat el conseller Miquel Canturri.

Vist el canvi esgrimit per González, exposat en declaracions als mitjans de comunicació, els consellers David Astrié, Miquel Canturri i Rosa Maria Sabaté van entrar una pregunta a principis de setmana per ser plantejada a la sessió de Consell de Comú celebrat aquest dijous a la tarda. En aquesta, demanaven si l’actual corporació té previst donar continuïtat a projectes consolidats com el Poblet de Nadal, l’Andorra la Vella en flor o el Bici Lab, endegats per l’anterior Comú, que han permès dinamitzar moltes zones de la parròquia, retornar la ciutadania als carrers i desestacionalitzar el turisme. Els consellers han interpel·lat el cònsol, “tenint en compte que s’ha desdit dels antics posicionaments i ara més aviat abraça ara els nostres, enganyant als seus electors”, exposa la carta. Una carta que, per cert, no ha volgut ser llegida pel cònsol en la sessió de Consell de Comú, el que Canturri ha definit com “una falta de respecte”. “És la primera vegada en 8 anys que em trobo amb una situació així”, ha manifestat.

Canturri també ha recordat la queixa constant de González en l’anterior mandat sobre les fonts: “fa un mes encara em va dir que no havia anat a veure cap espectacle”, però ara diu que les mantindrà. Igualment ha passat amb la recollida de signatures -aconseguint-ne 6.000-, en contra la política tarifària de la targeta PK. “En canvi, ara manifesta que és ideal”, ha plantejat el conseller Demòcrata.

A banda d’aquesta demanda, els consellers de la minoria també han demanat si es mantindran les subvencions a les associacions de comerciants per aconseguir un comerç “fort i unit” a la parròquia, tenint en compte que González les va criticar totes durant quatre anys. “Voldríem saber si un cop més, les seves paraules eren fum populista”, han plantejat els Demòcrates en la pregunta.

En totes dues demandes, González ha manifestat que tot està en fase d’estudi.

 

Etiquetes: Notícies, Oposició Andorra la Vella

Articles relacionats

Les pensions de fins a dues vegades el salari mínim es revaloritzaran un 4,6%
Berna Coma, escollida vicepresidenta de l’Assamblea Parlamentària del Consell d’Europa