Articles d'opinióJordi Serracanta

‘Best Tourism Villages’ de l’OMT

Avui fa una setmana que, aprofitant la seva presència a l’onzè Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya, el secretari general de l’OMT (Organització Mundial del Turisme), Zurab Pololikashvili, va visitar Ordino.

La visita va estar motivada per la presentació de la candidatura del poble d’Ordino a la iniciativa Best Tourism Villages, promoguda per l’OMT, en la qual Ordino ha estat acceptada per entrar a formar part del programa upgrade. Un rang per sota dels que ostenten el guardó de Best Tourism Villages, que ens permetrà rebre assessorament per part del comitè assessor que atorga el títol, i ajudar-nos a detectar els punts de millora que necessitem per poder estar en aquesta xarxa de pobles.

La distinció representa per a Ordino un pas més cap a l’objectiu de tenir un turisme sostenible, que ja va començar el 2019 amb la preparació del dossier de la candidatura per convertir-nos en Reserva de la biosfera de la Unesco, la qual ens van atorgar l’octubre del 2020.

En aquest sentit, les conclusions de l’11è Congrés de turisme de neu i muntanya van ser clares: el turisme és una part importantíssima de la nostra economia, i ara cal treballar conjuntament amb tots els actors que en formem part per garantir aquesta sostenibilitat.

A Ordino hem creat la Taula de dinamització, on hi estan representats els hotelers, ramaders, comerciants i el mateix comú, que posa els fonaments d’aquesta dinamització i evolució sostenible. És un espai on es treballa per preservar les nostres tradicions (com la recuperació de la Fira del bestiar), l’entorn natural de la parròquia (per exemple, donant a conèixer més el parc natural de la vall de Sorteny) i, a la vegada, promoure les accions necessàries per difondre als turistes i als ordinencs el respecte cap a la natura, com fomenta la Casa de la Muntanya.

L’entrada al programa upgrade de la iniciativa Best Tourism Villages ens ha d’omplir d’orgull, perquè demostra que les coses s’estan fent en la bona direcció. A la vegada, ens ha de seguir motivant, a tota la població, per posar el nostre gra de sorra perquè la parròquia d’Ordino sigui un exemple de compromís en turisme sostenible.

 

Article de Jordi Serracanta, conseller Demòcrata de Turisme, Esports i Dinamització del comú d’Ordino, publicat al Diari d’Andorra el 29 de març.

Etiquetes: Articles d'opinió, Jordi Serracanta

Articles relacionats

El Llibre Blanc de l’Energia, 10 anys després
Horaris europeus