Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Bonell presideix la reunió de la Comissió de Migració de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, que exerceix de vicepresidenta segona a la Comissió de Migració, Refugiats i Persones Desplaçades de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), ha presidit aquest dimecres la reunió que ha celebrat la Comissió, en format híbrid (presencial a Estrasburg, i telemàtica). Concretament, Bonell ha gestionat els punts 15, 16, 17 i 18 de l’ordre del dia i ha estat el president de la Comissió, el suís Pierre-Alain Fridez, qui li ha cedit la presidència, després d’haver encapçalat la primera meitat de la reunió.

Bonell ha informat, davant els parlamentaris i parlamentàries de tot Europa presents, sobre la videoconferència que el Parlament del Regne Unit va organitzar el passat juny titulada la Reubicació i rescat dels immigrants que arriben per mar, la qual es va desenvolupar en el marc del Dia mundial de les persones refugiades. A més, ha afegit la presidenta suplent del Grup Demòcrata, aquest treball es va dur a terme en el context del 70è aniversari de la Convenció de Ginebra (1951) relativa a l’Estatut dels refugiats.

Bonell ha gestionat els punts 15, 16, 17 i 18 de l’ordre del dia i ha estat el president de la Comissió, el suís Pierre-Alain Fridez, qui li ha cedit la presidència

Durant la reunió, la consellera general també ha comunicat el nomenament del ponent de la Proposta de resolució sobre la integració dels immigrants i refugiats, que s’ha adjudicat per unanimitat al parlamentari croat M. Hajdukovic. Bonell també tractat el punt sobre l’aprovació dels nous càrrecs que configuren tant la Comissió de Migració, com una de les subcomissions d’aquesta.

La consellera, que aquesta legislatura exerceix de cap de delegació d’Andorra a l’APCE, ha conclòs la reunió informant els presents que la propera tindrà lloc en el marc de la primera sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, que se celebrarà del 24 al 28 de gener, també de manera híbrida.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

La coalició prorroga les mesures per millorar el poder adquisitiu de la població i garantir l’accés a l’habitatge
La majoria avala un Pressupost àmpliament social que segueix impulsant la recuperació econòmica