Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Bonell és escollida membre de la Comissió de Seguiment i vicepresidenta de la Comissió de Migració del Consell d’Europa

1 comentari

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, formarà part de dues comissions de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), concretament la Comissió de Monitoring (de seguiment dels estats membres), i de la Comissió de Migració, Refugiats i Persones Desplaçades. Bonell, que en aquesta legislatura exerceix de cap de delegació d’Andorra a l’APCE, ha estat proposada en els dos càrrecs per l’Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), i ha estat acceptada de manera unànime en el marc de la Sessió d’Hivern que està tenint lloc aquesta setmana a Estrasburg.

La Comissió de Monitoring és l’encarregada de controlar que els estats membres de l’APCE compleixen amb les seves obligacions i compromisos contrets amb el Consell d’Europa, i que estan directament vinculats amb el compliment pels Drets Humans. És una entitat que treballa de manera confidencial i prèvia a l’exposició pública i posteriors debats que tenen lloc a les assemblees anuals de l’APCE. La participació de Bonell en aquest comitè reforça el pes d’Andorra al Consell d’Europa i garanteix que sigui partícip en la presa de decisions més remarcables.

La participació de Bonell a la Comissió de Monitoring reforça el pes d’Andorra al Consell d’Europa i garanteix que sigui partícip en la presa de decisions més remarcables

Paral·lelament, durant la Sessió d’Hivern Bonell, que hi està participant de manera telemàtica, ha estat escollida de manera unànime vicepresidenta segona de la Comissió d’Immigració, Refugiats i Persones Desplaçades. La seva participació en nom d’Andorra permetrà una aportació “imparcial i compromesa” a la gestió dels conflictes vigents que està patint Europa, ha exposat la presidenta suplent Demòcrata. Així mateix, i en tant que membre de la Comissió d’Exteriors del Consell General, podrà aportar la visió andorrana en temes de política migratòria.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

La coalició entra a tràmit una llei per situar Andorra com a país capdavanter dels actius digitals
Modificació de la llei Òmnibus per flexibilitzar els ajuts a treballadors i empreses