Notícies

Demòcrates per Andorra defensa la necessitat que el Principat ingressi a l’FMI per culminar el procés d’homologació internacional del sector financer

15/02/2018 

L’executiva de Demòcrates per Andorra considera que l’ingrés del Principat al Fons Monetari Internacional (FMI) serà un pas molt important per posar en valor l’esforç fet pel país i el seu sector financer en la implementació del conjunt de reformes encaminades a aconseguir l’homologació internacional, millorar la competitivitat, estabilitat i credibilitat.

Celebrem la iniciativa que el Govern ha tingut, a través del ministre de Finances, Jordi Cinca, a l’hora d’impulsar la sol·licitud d’ingrés d’Andorra en un organisme del qual en formen part 189 països d’arreu del món i el reconeixement i el prestigi que això suposarà per a Andorra i la seva plaça financera, qüestionada arran de la greu crisi que va viure el sector a principis d’aquesta legislatura.

L’ingrés a l’FMI s’emmarca dins del conjunt de mesures definides pel Govern d’Andorra per tal de millorar l’estabilitat i competitivitat de la nostra plaça financera. Aquestes mesures busquen, entre altres, l’adopció d’un seguit de mesures que afavoriran el model de supervisió, garantir la liquiditat, implementar reformes legislatives per millorar la competitivitat del sector i millorar la credibilitat internacional d’Andorra i la seva plaça financera.

Estem segurs que aquestes accions incidiran directament en les futures valoracions que puguin fer organismes internacionals, en la línia d’assegurar l’evolució positiva experimentada en els darrers temps.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates per Andorra valora positivament la sentència de la Batllia en relació a la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu