Notícies

Demòcrates clou la primera Jornada Martí Salvans amb la determinació de consolidar la iniciativa com a espai de reflexió i debat de referència del partit

16/06/2018 L’executiva

Demòcrates per Andorra ha celebrat aquest dissabte la primera edició de la Jornada Martí Salvans, una iniciativa que s’ha posat en marxa amb la voluntat de crear un espai intern de reflexió tranquil·la que ‘s’ha aconseguit’. Aquesta ha estat la valoració principal que la secretària d’organització de Demòcrates, Roser Suñé, impulsora de la iniciativa a través de la Comissió Institucional del partit, ha fet durant la cloenda d’una jornada que ‘ens ha ajudat a fugir de la immediatesa i dotar-nos d’eines de reflexió a l’entorn del tema que s’ha escollit per a aquesta primera edició’.

Una cinquantena de persones han assistit a aquesta primera Jornada Martí Salvans, que ha comptat amb la presència de la seva família durant l’acte inaugural que ha anat a càrrec del secretari general de Demòcrates, Esteve Vidal. El cap de Govern, Antoni Martí, i una nodrida representació de representants a les institucions han participat, juntament amb militants i simpatitzants, d’aquesta trobada per a la reflexió i el debat que ha deixat dos elements clau a incorporar en el treball del dia a dia: la transparència lligada a la confiança.

En aquest sentit, la secretària d’organització considera que tant la ponència principal com les taules de treball posteriors ‘han aportat una riquesa d’anàlisi que és difícil de desenvolupar habitualment, amb franquesa i honestedat en totes les intervencions’. Suñé ha confirmat que, donats els bons resultats d’aquesta primera edició, i després d’haver fet una valoració més acurada, la comissió institucional es posarà a treballar en la segona edició amb la finalitat de consolidar la iniciativa com el fòrum de debat de referència al sí del partit.

La primera part de la jornada, ha estat protagonitzada per l’analista expert en estratègia digital, Genís Roca. Les taules rodones sobre l’impacte de les xarxes socials en al comunicació política i els paràmetres de la credibilitat han analitzat aspectes com la penetració de les xarxes socials en la comunicació política del país i quins són els elements fonamentals perquè aquesta sigui efectiva. També hi ha hagut l’oportunitat de reflexionar a l’entorn de quins són els elements que amenacen la veracitat de la comunicació a les xarxes socials i que, en el context del país, s’han centrat concretament en la manca de recursos, la precarietat de la professió i la manca de preparació i especialització dels professionals en aquest àmbit.

La jornada ha comptat amb la participació dels experts en xarxes socials Yasmina Canedo (RTVA) i Cinta Audí (Comú d’Andorra la Vella), el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, així com els experts en comunicació política Noemí Rodríguez i Yvan Lara, periodista i politòleg, respectivament. També n’ha pres part l’especialista en màrqueting digital i president de Joves DA, Jordi Ribes. Tots ells, moderats pel doctor en Dret, periodista i degà de l’Escola d’Administració d’Empreses de la Universitat de Barcelona, Josep Maria Altarriba.

 

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El Grup Parlamentari Demòcrata reitera la necessitat d’un debat col·lectiu en profunditat per acordar el futur del model de seguretat social
La ministra d’Exteriors, Maria Ubach, fa un balanç del treball negociador per assolir l’acord amb la Unió Europea i reitera la voluntat i predisposició negociadora per part d’Europa