Notícies

El Grup Parlamentari Demòcrata reitera la necessitat d’un debat col·lectiu en profunditat per acordar el futur del model de seguretat social

15/06/2018 El Grup Parlamentari de Demòcrata reitera la necessitat d’impulsar un debat per determinar el model de seguretat social a l’entorn del qual es concretin les mesures que cal prendre per tal d’assegurar-ne la viabilitat futura. En aquest sentit, els consellers de la majoria reiteren, novament, la petició a la resta de grups polítics de la cambra una resposta a la petició que es manté en peu des de la celebració del debat monogràfic sobre la política sanitària, ara fa un any.

El grup parlamentari Demòcrata està analitzant i treballant conjuntament amb el Govern en el Projecte de llei de modificació de la Llei de la CASS que, tal com va anunciar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant el consell general d’aquest dijous, introduirà els elements necessaris per tal de fixar nous paràmetres de cotització per als treballadors per compte propi. Entenem que el model anunciat pel ministre –amb trams de cotització en funció de la renda neta i els ingressos- és el més just i equitatiu i assegurarà, paral·lelament, que la recaptació no es veurà afectada, garantint així l’objectiu de sostenibilitat del sistema en el que es treballa.

Entre els aspectes més rellevants dels quals el Govern va donar compte durant la darrera sessió de control creiem que cal destacar l’evolució de les negociacions per al futur Acord d’Associació que, segons el calendari anunciat per la ministra d’Exteriors, Maria Ubach, es podrà tancar l’any vinent. En aquests moments es concentren tots els esforços en el treball negociador de les diferents llibertats i serà dins d’aquest treball el que determinarà el calendari final per a implementar els canvis legislatius que siguin necessaris. Tot i així es va recordar que Andorra, des de fa temps, ja adapta el treball legislatiu en base a les directives europees, motiu pel qual bona part d’aquesta feina ja estarà feta.

A nivell de política exterior, considerem que és un encert designar un ambaixador permanent a Suïssa que assumeixi la representació davant organismes internacionals com la Creu Roja, l’OMS i les Nacions Unides i que també serà profitós per conèixer de primera mà el procés negociador que Suïssa també està duent a terme amb la UE.

Pel que fa a les qüestions plantejades a l’entorn de la política cultural del Govern, donem suport a les actuacions i decisions que el ministeri de Cultura ha pres en tot allò referent al jaciment del Roc de les Bruixes i entenem que, en tot moment, s’ha actuat per assegurar la preservació i la divulgació d’aquest conjunt d’alt valor històric i patrimonial. Tanmateix, valorem positivament la previsió de noves contractacions anunciada per la ministra Olga Gelabert amb l’objectiu d’augmentar fins a un total de 16 guies la plantilla per atendre la creixent demanda que registren els 8 museus gestionats per l’administració general.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

L’executiva de Demòcrates inicia el treball per confeccionar el nou programa electoral
Demòcrates clou la primera Jornada Martí Salvans amb la determinació de consolidar la iniciativa com a espai de reflexió i debat de referència del partit