NotíciesOposició Andorra la Vella

Demòcrates d’Andorra la Vella demana pel projecte d’embrancament d’aigua amb Escaldes

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Andorra la Vella, David Astrié, Miquel Canturri i  Rosa Maria Sabaté, han entrat aquest dimarts una pregunta per ser inclosa en l’ordre del dia del consell de Comú d’aquest proper dijous. Els consellers demanen per l’estat del conveni entre els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany per connectar la xarxa d’aigua d’ambdues parròquies a fi de poder garantir, en cas de necessitats sobrevingudes, el subministrament a tota la ciutadania. 

En la pregunta entrada, els consellers recorden que al final del mandat passat, “les converses estaven força avançades i, fins i tot, els tècnics d’ambdues administracions estaven en contacte per trobar la solució tècnica més adequada”. També s’anticipen a una possible resposta que puguin donar els membres de la majoria instant-los, “pel bé dels ciutadans d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, a fer les gestions pertinents perquè la connexió entre xarxes es faci efectiva el més ràpid possible“. 

Els consellers entren una pregunta pel proper consell de Comú demanant per l’estat del conveni i per si se n’estudia un de similar amb Sant Julià

Astrié, Canturri i Sabaté recorden que el país es troba en un cicle d’escassetat hídrica, el qual va assolir un punt crític l’estiu passat. Afegeixen que, per anticipar-se a possibles situacions similars, el Comú d’Andorra la Vella va destinar el darrer mandat “molts recursos per optimitzar la xarxa d’aigua potable”, treball que ha donat els seus fruits, ja que “l’actual grau d’eficiència frega l’excel·lència“. En aquesta línia, demanen a l’actual majoria la mateixa tasca de reforç i anticipació, en el cas de l’embrancament d’aigua amb Escaldes.

També en aquest sentit, i en la mateixa pregunta entrada aquest dimarts, s’insta els membres de la majoria a procedir a fer gestions similars amb el Comú de Sant Julià de Lòria, per poder tenir, “en un horitzó no massa llunyà, una xarxa de distribució d’aigua potable mallada entre les tres parròquies que configuren la vall central“. 

Etiquetes: Notícies, Oposició Andorra la Vella

Articles relacionats

López defensa a l’OSCE la necessària cooperació entre estats per afrontar els reptes de la IA
Abstenció al pressupost per la reducció de les partides en habitatge i per a la plaça del Poble