NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates dubta que l’Ordinació per a autònoms i empresaris garanteixi els principis d’igualtat de tracte i condicions

3 comentaris

Els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany veuen positiva la proposta d’ajudar els autònoms i els empresaris de la parròquia a través d’un programa de subvencions i bonificacions. Però han votat en contra de l’Ordinació que ho desenvoluparà i que ha estat sotmesa a la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous. Han manifestat que posa en tensió els principis de “tracte just, d’igualtat de condicions i de transparència” per als ciutadans d’Escaldes-Engordany, tal com ha exposat el conseller Demòcrata Jordi Vilanova.

Després de revisar l’Ordinació, els consellers de DA han trobat “inconsistències” que no permeten establir “unes bones bases per ajudar les empreses i autònoms que pitjor ho estan passant”. Han demanat que no s’aprovi i que es torni a treballar per “dotar-la de garanties jurídiques que permetin als sol·licitants tenir el dret de ser tractats igual”. Consideren que el text “no és equitatiu per a tothom”.

Demòcrates demana dotar l’Ordinació de garanties jurídiques que permetin als sol·licitants tenir el dret de ser tractats igual

El conseller taronja Miquel Aleix ha assegurat que “tenim la mateixa sensibilitat social i voluntat de reactivar l’economia de la parròquia, però volem que els diners públics es gestionin amb la màxima rigorositat”. “Hi havia una altra manera de fer-ho, més purista, responsable i amb més previsió”, ha lamentat.

Com a exemples dels dubtes que els planteja l’Ordinació, Vilanova ha exposat que no especifica si els negocis a qui van destinades les ajudes són únicament els radicats a Escaldes, i ha lamentat que les empreses que generen una elevada xifra de negoci no s’hi puguin acollir. També ha qüestionat la subvenció a les activitats de guarda d’infants: “què passa amb la resta de negocis, com les agències de viatge o la restauració?”, ha plantejat.

Per tot, els consellers Demòcrates han demanat que les ajudes s’adjudiquin seguint uns paràmetres “clars, segurs i coherents”.

 

L’aparcament de l’Obac és un projecte “vital”

També en sessió de Consell de Comú s’han tractat les tres preguntes entrades per l’oposició Demòcrata. Aleix ha reiterat que “és estratègic i vital” tirar endavant el projecte de l’aparcament de l’Obac a la part alta de la parròquia, i més si s’està treballant en un projecte paral·lel per dinamitzar la zona i portar-hi més turistes. “No podem anar perdent el temps i deixar perdre aquesta oportunitat”, ha apel·lat a la majoria, i ha assegurat que, si DA estigués al capdavant del Comú, ja s’estaria tirant endavant perquè fos una realitat aquesta legislatura. Amb tot, i malgrat el retard, ha celebrat que la majoria escaldenca s’hagi compromès públicament a seguir amb el projecte.

D’altra banda, els consellers de DA també han tornat a denunciar que encara no s’hagi fet pública la memòria executiva del pressupost del 2020. La majoria s’ha escudat amb la pandèmia, però “tots els comuns han tingut una pandèmia”, els ha recordat la consellera Demòcrata Núria Barquín.

Finalment, i pel que fa a l’afer de Casa Trenella, han demanat informació sobre la situació en què es troben les obres contigües i els litigis entre les dues parts. S’ha arribat a un acord entre els implicats perquè aquest edifici d’alt valor no es vegi perjudicat visualment per l’edificació d’un immoble.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Demòcrates d’Escaldes reclama més transparència a la majoria i que compleixi amb la Llei de les finances comunals
Pacte polític per negociar l’acord d’associació amb la Unió Europea