NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes lamenta que la majoria no sumi el projecte de pisos socials a la política de país

Els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany s’han mostrat a favor de l’impuls al projecte de pisos socials que la majoria vol realitzar a l’avinguda del Pessebre, 60, i més tenint en compte que era una iniciativa que els taronges portaven al seu programa electoral, tal com ha recordat Miquel Aleix a la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous a la tarda. Amb tot, però, han lamentat que la corporació es desvinculi de la política nacional d’habitatge per fer front a una de les principals problemàtiques del país, i que es canalitza a través de l’Institut Nacional de l’Habitatge. La unió amb el Govern acceleraria els terminis de construcció i en reduiria la inversió que haurà de fer el Comú, a banda que, si Escaldes no se suma a la política nacional, es corre el risc que “s’inverteixi a tot el país i no a la nostra parròquia, perquè el comú no ha estat facilitador”, ha alertat Aleix. Per tot plegat, els consellers Demòcrates han tornat a demanar a la majoria que no perdi l’oportunitat de parlar amb el Govern i opti per aquest model de gestió compartida.

En canvi, el model de concessió pel qual aposta la majoria escaldenca no és beneficiós per a les arques públiques ni la ciutadania, perquè el privatbuscarà rendibilitat”, el que podria provocar que els pisos s’acabin posant al mercat a preus més elevats del desitjat o que s’hagi d’allargar la concessió més anys també del previst.

Per això la conveniència de sumar-se a la política nacional, han reiterat els Demòcrates. “Hem de treballar entre administracions per garantir que l’interès públic i els diners públics arribin el més ràpid possible als nostres ciutadans, malgrat que no es comparteixi el mateix color polític”, ha opinat Aleix.

Aleix: Hem de treballar entre administracions per garantir que l’interès públic i els diners públics arribin el més ràpid possible als nostres ciutadans

A més, Aleix, Núria Barquín i Jordi Vilanova han volgut deixar palès que el cost total de l’obra, 7,2 milions d’euros, i el termini d’execució previst, 14 mesos, “no és realista”. A la vegada, han plantejat que ja s’hauria d’haver impulsat a l’inici del mandat: “Si nosaltres haguéssim estat al vostre lloc ja el tindríem avançat”, ha garantit Aleix.

Un altre punt de l’ordre del dia del Consell de Comú, al qual Demòcrates també ha votat a favor, ha estat l’adjudicació de l’enllumenat de Nadal per 258.000 euros i per un període de tres anys. Des de DA, però, han demanat que es tingui en compte l’encariment del preu de l’energia i la sostenibilitat mediambiental en la decisió sobre els dies i els horaris que es mantindrà obert l’enllumenat més enllà de les festes nadalenques.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Reforcem la lluita contra el malbaratament alimentari i la generació de residus
La Llei de protecció civil coordinarà la resposta davant possibles catàstrofes i emergències