Notícies

Demòcrates prioritzarà la formació d’un govern de coalició per garantir l’estabilitat

El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, ha explicat aquesta tarda que el partit ‘prioritzarà la formació d’un govern de coalició’ amb les forces ‘que es puguin comprometre de forma plena en la governabilitat i en el futur del nostre país’. En una roda de premsa a la seu de Demòcrates, Xavier Espot, que ha estat acompanyat de la número dos a la llista nacional, Roser Suñé, ha afirmat que el resultat electoral després dels comicis nacionals del passat 7 d’abril i la voluntat dels electors ‘exigeix noves fórmules per garantir la governabilitat i l’estabilitat’.

El cap de llista de Demòcrates, que ha fet un balanç de la ronda de reunions amb totes les forces polítiques amb representació al Consell General, ha destacat que el partit ‘seguirà treballant per consensos amplis en grans temes de país’. A més, ha afirmat que els partits que van tenir com a ‘objectiu electoral’ que no hi haguessin majories absolutes, ‘ara han de ser coherents i obrir la porta a assumir responsabilitats compartides de govern’.

Xavier Espot també ha subratllat que pel fet que Demòcrates sigui ser la força més votada amb 11 consellers generals, ‘és normal que liderem la constitució d’un nou govern’, i alhora ha afegit que el partit ‘no sotmetrà el futur del país a tacticismes’ de cara a les eleccions comunals.

Després de la primera ronda de contactes amb totes les forces al Consell General, que s’ha tancat avui amb la reunió amb els representants de Ciutadans Compromesos, el cap de llista de Demòcrates ha explicat que hi ha hagut ‘bona predisposició’ per explorar vies de col·laboració.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates es reuneix amb Ciutadans Compromesos per tractar l’escenari després de les eleccions
Demòcrates proposa Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila per ocupar els càrrecs de Síndica i Subsíndica al Consell General