Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

El Consell General votarà dijous un segon paquet de mesures per la crisi de la Covid-19

El proper dijous 16 d’abril tindrà lloc una nova sessió del Consell General, tres setmanes després que tingués lloc la darrera. I de nou estarà emmarcada per la situació d’excepcionalitat que viu el país arran de la crisi sanitària de la Covid-19. La sessió ordinària servirà per votar un nou text legislatiu per pal·liar les conseqüències econòmiques que ha generat aquesta crisi, donar injecció econòmica al teixit productiu del país i  salvaguardar els llocs de treball.

La voluntat del Govern i totes les forces polítiques de l’arc parlamentari, que les darreres setmanes han treballat el text conjuntament de manera telemàtica, és evitar acomiadaments de treballadors per part de les empreses del país, bona part de les quals s’han vist obligades a tancar o han vist molt reduïda la seva activitat. És essencial que la població mantingui els seus ingressos i no perdi poder adquisitiu, per tal de mantenir activa la cadena econòmica.

Entre les mesures que s’estan estudiant per incloure dins d’aquest segon paquet d’accions, n’hi ha perquè les empreses puguin rescindir temporalment els contractes dels seus treballadors o reduir una part la seva jornada, amb el compromís del Govern d’assumir una part dels salaris dels treballadors afectats. També s’estudien accions per ajudar els autònoms, molts dels quals estan passant per moments de gran dificultat, i ajudes relacionades amb els pagaments de despeses i obligacions bàsiques, per als treballadors que més estiguin patint aquesta crisi.

El projecte de llei s’entrarà a tràmit parlamentari dilluns 13 d’abril sota el procediment d’urgència. S’obrirà un termini de presentació d’esmenes, tot i que totes les formacions polítiques han acordat reduir els terminis que permet el Reglament del Consell General.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Contribuïm al fons solidari per pal·liar els efectes de la Covid-19
Enseñat: “Som dels pocs països del món que hem fet un confinament endreçat sense haver de declarar l’estat d’alarma”