Grup Parlamentari Demòcrata

El Grup Parlamentari Demòcrata se suma a les mostres de condol per la defunció de l’excopríncep Jacques Chirac

“Va marcar a una generació d’andorrans” i va contribuir a refermar els valors del coprincipat, exposa Enseñat

 El Grup Parlamentari Demòcrata vol expressar el seu condol per la mort, als 86 anys, de Jacques Chirac, expresident de la República Francesa i copríncep d’Andorra entre els anys 1995 i 2007. Chirac va ser una persona “propera”, que va contribuir d’una manera molt important en la posada en valor de la figura del coprincipat i de tot el que representa, tal com ha destacat el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat. També va ser un clar defensor de la Constitució andorrana.

El llavors copríncep va visitar Andorra el setembre del 1997 i va voler ser present a les set parròquies. Es va mostrar “afable” i “pròxim”, i va tenir moments emotius amb els andorrans, especialment amb els més petits, ha recordat Enseñat. “Va marcar a una generació”, ha afegit, en una visita en què va saber refermar molt bé “els valors de cap d’Estat” que representava.

En l’àmbit internacional, el president del Grup Parlamentari ha destacat que un dels “grans llegats” que deixa Chirac és la ferma oposició als conflictes bèl·lics, com ho demostra el fet que va liderar la defensa internacional contra la guerra d’Iraq.

Andorra la Vella, 26 de setembre del 2019

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata

Articles relacionats

Sense resultats
Reunió amb ‘Fridays For Future’ per avançar en la declaració d’estat d’emergència climàtica
El Grup Parlamentari Demòcrata es reuneix amb els sindicats per escoltar les seves inquietuds