Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Reunió amb ‘Fridays For Future’ per avançar en la declaració d’estat d’emergència climàtica

El document, consensuat entre els grups parlamentaris Demòcrates, Liberal, Ciutadans Compromesos, el Govern i el col·lectiu, s’entrarà al Consell General aquesta tardor

Els grups parlamentaris Demòcrates, Liberal i Ciutadans Compromesos, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb el col·lectiu de joves ‘Fridays For Future Andorra’, per seguir avançant en la proposta d’acord per reconèixer la crisi climàtica i l’estat d’emergència climàtica i ecològica, que s’entrarà a tràmit aquesta tardor al Consell General.

Durant la reunió s’ha avançat en el document consensuat entre totes les parts implicades, i que s’estructura en cinc apartats: mobilitat, energia i canvi climàtic, economia circular, planificació i construcció, i participació pública i educació ambiental.

Reunió Fridays For Future Andorra 2019

La proposta d’acord, que deriva de la Llei 21/2018, del 13 de setembre, d’impuls a la transició energètica i del canvi climàtic, compta amb les aportacions fetes pels joves de ‘Fridays For Future’.

Totes les mesures presentades en el document tenen com a objectiu final reduir les emissions anuals de gasos d’efecte hivernacle en un 37% l’any 2030 i arribar a la neutralitat carboni l’any 2050.

La reunió d’aquest dimarts és la segona dels darrers mesos i la primera de les tres acordades amb ‘Fridays For Future’ que han de servir per tancar el document definitiu de la proposta d’acord.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

El grup parlamentari Demòcrata aposta per seguir augmentant el salari mínim
El grup parlamentari i Demòcrates donen suport a la decisió del Govern de destituir Chato