Consell GeneralNotícies

Els grups de la coalició acorden entrar una proposició de llei per modificar el Codi de procediment Penal

2 comentaris

Els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos entraran properament una proposició de llei per modificar el Codi de procediment Penal. La proposició recollirà el contingut de les esmenes presentades la setmana passada al Projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme.

D’aquesta manera, la modificació del Codi de Procediment Penal es podrà debatre més àmpliament, sense condicionar i retardar l’aprovació de la llei del blanqueig.

La proposició de llei agilitzarà nous procediments que s’entrin a la Batllia, millorarà les garanties de totes les parts en els judicis i facilitarà que la Justícia pugui tenir al seu abast totes les eines i proves necessàries durant la causa.

Pel que fa a la modificació de la llei del blanqueig, i tal com va acordar per unanimitat la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost, es podrà elevar al ple del Consell General del proper 28 de novembre.

Així doncs, es donarà compliment a les darreres recomanacions del GAFI, relatives a la tipificació del finançament del terrorisme, just abans que Andorra afronti una nova avaluació del Moneyval prevista per a aquest desembre.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates convida el CEDAW a Andorra per copsar in situ els avenços fets en matèria de drets de les dones
Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos impulsen una proposició de llei per a una Administració més transparent