Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Els grups de la coalició i el Govern es coordinen per abordar la problemàtica dels joves amb addiccions

Els menors que consumeixen drogues són cada vegada més joves, fins i tot abans dels dotze anys, fet que està incrementant els casos globals de nois i noies amb problemes d’addicció i també amb trastorns de conducta. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, els grups parlamentaris Demòcrata, Liberals i de Ciutadans Compromesos s’han reunit aquest dimarts amb el recentment creat grup de treball interministerial del Govern, amb presència dels ministres de Salut, Justícia i Interior, Afers Socials i Habitatge i Educació i Ensenyament Superior. La trobada ha confirmat la necessitat d’establir una total coordinació entre l’Executiu i la majoria parlamentària per tirar endavant accions efectives al llarg d’aquesta primavera.

“Per a nosaltres és una prioritat que aquests nois i noies no perdin durant aquesta etapa de la seva vida el seu futur”, ha manifestat el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat en acabar la reunió i acompanyat per la consellera liberal, Sílvia Ferrer, i pel conseller de CC, Raül Ferré.  Ha afegit també que la problemàtica “desperta tota la nostra atenció i treball per corregir-la”, pensant en els joves, però també en les seves famílies, que necessiten suport psicològic per afrontar el comportament dels seus fills.

Per a nosaltres és una prioritat que aquests nois i noies no perdin durant aquesta etapa de la seva vida el seu futur”, ha manifestat el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat

Les darreres setmanes els consellers i conselleres han mantingut trobades amb associacions de famílies, professionals i actors implicats per tenir una radiografia clara de la situació i emprendre les mesures més escaients. Enseñat ha parlat de dos grans eixos, per una banda, dotar de més personal els equips que atenen joves i les seves famílies. Per altra, millorar els plans i protocols d’actuació, així com la prevenció als centres escolars, adaptant els programes a edats més primerenques.  Per últim, ha subratllat la necessitat de millorar la coordinació dels agents de Policia amb els de Circulació que, per la seva proximitat, coneixen millor la realitat de cada parròquia.

Els grups parlamentaris de la coalició s’han posat a disposició del Govern per treballar les iniciatives legislatives necessàries, que poden contemplar modificacions de textos actuals, l’aprovació de crèdits extraordinaris i, fins i tot, propostes d’acord.

Vilarrubla Martisella reunio joves

Aquesta ha estat la primera d’un seguit de reunions entre la majoria parlamentària i l’Executiu que han de permetre tirar endavant totes les accions que es considerin necessàries.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Reunió informativa per tractar la situació de la branca de jubilació de la CASS i l’entrada a l’FMI
Demòcrates vota a favor d’un pressupost que “combat els problemes reals de la població amb les capacitats reals del país”