GovernNotícies

Espot: “Els turistes voldran desplaçar-se a llocs on s’hagi fet una gestió adequada de la Covid-19”

El cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, ha estat entrevistat aquest dimarts al matí per la periodista Mònica Terribas, al programa ‘El Matí‘ de Catalunya Ràdio. Terribas ha preguntat, per donar-ho a conèixer a tota la població catalana, com s’està gestionant a Andorra la crisi sanitària de la Covid-19 i els passos d’èxit que s’estan fent per, a poc a poc, reobrirl’economia nacional.  Espot ha celebrat i remarcat que a Andorra s’ha pogut evitar “el col·lapse sanitari” i que ja fa uns dies “que respirem força tranquils” en aquest sentit.

Recupera l’entrevista:

 

“De moment ens n’hem sortit bé”, ha afirmat, i fins i tot s’ha pogut atendre pacients de Catalunya, cosa que ens fa estar “satisfets i orgullosos”, “de la mateixa manera que quan nosaltres ho hem necessitat, ells també ens han ajudat

Tests massius i gratuïts

La periodista s’ha interessat pels tests “massius i gratuïts” que es farà els pròxims dies als andorrans, “per tenir una fotografia molt acurada de la situació epidemiològica de la ciutadania” i poder ser “més acurats en la gestió de la pandèmia”. Poder fer tests a tota la població és una de “les fortaleses que tenim per ser un país petit“. Ha exposat que aquests tests no seran obligatoris però que “estem convençuts, i així ho corroboren les dades per demanar la cita prèvia per fer-se la prova”, que s’arribarà a pràcticament “la totalitat de la població“. “La ciutadania creu en aquest projecte, saben que han de posar el seu gran de sorra perquè ens en puguemsortir“.

La ciutadania creu en aquest projecte, saben que han de posar el seu gran de sorra perquè ens en puguem sortir

La xarxa per tot el territori per fer-se el test s’està acabant d’ultimar. La prova consisteix en una punxada al dit, i es reproduirà al cap de 15 dies. Els resultats mostraran el grau d’immunitat de la població davant la Covid-19. Espot ha descartat que aquesta radiografia de la situació d’Andorra hagi de traslladar-se en un posterior passaport o certificat immunitari, pel seu “component discriminatori”, i les implicacions bioètiques i de drets fonamentals que es podrien posar en dubte.

El cap de Govern i president de Demòcrates s’ha mostrat agraït amb el comportament que estan tenint les ciutadanes i ciutadans d’Andorra des que va començar la crisi i ha recordat que el confinament no era obligatori des del punt de vista legal, “però una majoria aclaparadora l’ha complert“.

Finalment, ha plantejat que ara mateix no es pot avaluar de forma concreta l’impacte econòmic i social que tindrà tota aquesta crisi, i més tenint en compte que Andorra depèn de la situació dels seus països veïns, en el sentit que obrin les seves fronteres i permetin l’arribada de nou de turistes al Principat. “Estem preocupats perquè, si s’allarga molt, la nostra economia ho patirà enormement”.

Ara bé, s’ha mostrat confiat perquè “creiem en l’aspecte reputacional, en fer les coses bé des del punt de vista sanitari“. “Hi haurà un abans i un després d’aquesta crisi, també en l’aspecte turístic“, ha afegit, “la gent voldrà desplaçar-se als llocs on s’hagi fet una gestió adequada de la salut pública des de la perspectiva de la Covid-19“. Una bona gestió i també unes condicions estrictes i de control per als negocis en funcionament, que es preservarà i que Espot està convençut que els empresaris compliran.

La gent voldrà desplaçar-se als llocs on s’hagi fet una gestió adequada de la salut pública des de la perspectiva de la Covid-19

Etiquetes: Govern, Notícies

Articles relacionats

La majoria diu sí a ampliar les ajudes a treballadors, autònoms i empresaris en el marc de la crisi de la Covid-19
Els tests d’anticossos es començaran a fer dilluns a tota la població