Notícies

Els tests d’anticossos es començaran a fer dilluns a tota la població

2 comentaris

El proper dilluns, 4 de maig, es posarà en marxa l’operativa muntada per fer proves d’anticossos a tota la població d’Andorra, i també als que hi treballen. Tal com ha destacat en reiterades ocasions el ministre de SalutJoan Martínez Benazet, fer aquests tests serà una eina cabdal per conèixer la situació epidemiològica de la ciutadania i poder passar de l’actual confinament global  a un de selectiu. És a dir, només a aquelles persones malaltes de Coronavirus i els seus contactes més propers.

Les dimensions reduïdes d’Andorra possibiliten efectuar aquesta prova de manera massiva, cosa que s’ha fet a cap altre país. És per tant una iniciativa pionera i d‘alta complexitat logística, superior, per exemple, al que mobilitza unes eleccions generals.

Des d’aquest dimecres els comuns han començat a contactar amb totes les persones que s’han inscrit al registre de la pàgina coronavirus.govern.ad, per donar-los dia i hora per fer-se la prova.

En total s’han distribuït onze zones de control i 59 punts de control (els anomenats StopLabs), a les set parròquies: 1 a Canillo, 3 a Encamp, 1 a Ordino, 2 a la Massana, 2 a Andorra la Vella, 1 a Escaldes-Engordany i 1 a Sant Julià de Lòria. Es calcula que es faran aproximadament 8.000 tests diaris, durant deu dies entre les 8 del matí i les 20 hores del vespre.

En l’operativa hi participen més de 700 persones, entre efectius sanitaris i sociosanitaris, de suport i logístics. Tots ells, així com els seus familiars, ja s’han fet els tests al llarg d’aquesta setmana.

Foto:SFGA/CEsteve

Per fer-se la prova, es recomana desplaçar-se tot el nucli familiar en vehicle propi, tot i que també s’habilitaran punts de control per a vianants. Caldrà portar mascareta i dur a sobre el carnet de la CASS.

Es recomana desplaçar-se tot el nucli familiar en vehicle propi, caldrà portar mascareta i el carnet de la CASS

Al cap de dues setmanes es repetirà la prova. Es donarà una informació preliminar dels resultats després del primer test, però no serà fins al segon que es donaran els definitius i es podrà determinar si la persona té o no els anticossos de Covid-19, és a dir, si ha passat la malaltia.

Fins la data més de 55.000 persones ja s’han inscrit per fer-se els tests.

Tota la informació sobre aquesta operativa aquí: Presentació Coordinació STOPLABS

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Espot: “Els turistes voldran desplaçar-se a llocs on s’hagi fet una gestió adequada de la Covid-19”
Els països de l’entorn lloen el model pioner andorrà de tests a tota la població