GovernNotícies

Espot garanteix davant l’ONU el “compromís ferm d’Andorra” amb l’Agenda 2030

El cap de Govern, Xavier Espot ha intervingut aquest divendres davant la 78a Assemblea General de les Nacions Unides, que s’ha celebrat a Nova York tota la setmana. Espot ha defensat que l’Agenda 2030 és un full de ruta universal que guia el futur del planeta cap a societats de pau sostenibles, resistents i integradores i ha expressat que “el compromís d’Andorra en l’acompliment dels objectius és ferm, tal com ha quedat palès en la presentació dels dos informes nacionals voluntaris de seguiment sobre l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles”.

Espot també ha dedicat uns minuts de la seva intervenció a l’actual context d’emergència climàtica causada per l’acció humana. Andorra, ha destacat,  és un país d’alta muntanya especialment sensible al canvi climàtic i capdavanter a fer front a la transició energètica amb accions com l’establiment d’una taxa verda, l’aprovació de la llei d’economia circular, o la implementació de la gratuïtat del transport públic per ajudar les famílies, però també per reduir els viatges amb vehicles privats.

En un altre ordre de coses, el cap de Govern ha condemnat “enèrgicament” la violació de la integritat territorial i la sobirania d’Ucraïna. També ha posat èmfasi en dues efemèrides destacades: el 30è aniversari de l’adhesió d’Andorra com el 184è estat membre de les Nacions Unides, que va permetre assolir el reconeixement internacional i “fer sentir la nostra veu fora de les nostres fronteres”; i el 25è aniversari de l’adopció de l’Estatut de Roma, tractat fundacional de la Cort Penal Internacional.

Finalment, ha refermat que “som un estat que busca l’encaix amb la Unió Europea perquè per avançar no podem obviar aquesta certesa: la interdependència geogràfica i demogràfica del nostre país amb Europa és total.”

Nota de premsa ampliada del Govern sobre la intervenció a l’ONU, aquí.

Etiquetes: Govern, Notícies

Articles relacionats

David Astrié i Miquel Canturri encapçalaran la llista de Demòcrates d’Andorra la Vella el 17D
Adrià Palmitjavila, nou president de la Secció Jove de Demòcrates