NotíciesSense categoria

Espot i Suñé es reuneixen amb Macron a l’Elisi

El cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, s’han desplaçat aquest dilluns a París per mantenir una trobada amb el copríncep Emmanuel Macron. És la segona vegada que els tres mandataris es reuneixen al Palau de l’Elisi, i en aquesta ocasió s’ha tractat sobretot aspectes relacionats amb el context de recuperació de la crisi de la Covid-19 a Andorra i en els reptes del Principat pels pròxims dos anys. 

Així mateix, i tal com ha explicat el mateix Espot en acabar la reunió, el cap de Govern i la Síndica han agraït el suport rebut per part de França, especialment en els moments més complicats de la pandèmia, així com la cooperació mostrada en el subministrament de vaccins (18.000, de moment, en falten 12.000 que arribaran el tercer trimestre d’aquest any), per a la població d’Andorra. Aquesta bona predisposició francesa s’allarga ara en matèria de mobilitat, ja que Macron s’ha ofert a cooperar per fer de pont entre Andorra i la Unió Europea a fi de reconèixer els certificats de vacunació andorrans a tot el continent.

Macron s’ha ofert a cooperar per fer de pont entre Andorra i la Unió Europea a fi de reconèixer els certificats de vacunació andorrans

La notícia completa del Govern aquí.

El compromís francès ha quedat reforçat també el dimarts en la reunió de continuïtat entre Espot i el primer ministre francès, Jean Castex. Durant la trobada, amb la presència també del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, el secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, i l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, s’ha tornat a posar sobre la taula el suport de França per a l’homologació del certificat de vacunació andorrà per tal que sigui reconegut pels Estats membres de la UE, en el període transitori entre que entri en vigor el reglament europeu i el moment en què la Comissió Europea accepti els certificats verds digitals de països tercers.

L’agenda europea i l’acord d’associació ha estat un dels altres temes destacats que s’ha tractat, tant a la reunió amb Macron com amb la reunió amb Castex.

La notícia completa del Govern aquí.

 

Les paraules de Macron

Aquests dos dies de trobades diplomàtiques han estat molt profitosos per a Andorra i demostren que les relacions amb França són sòlides i compromeses. El mateix Macron ha volgut agrair a Espot i Suñé la seva presència a l’Elisi a través de les xarxes, i en català, on ha expressat també el seu compromís per estar al costat d’Andorra.

AgraimentMacron

Etiquetes: Notícies, Sense categoria

Articles relacionats

Llum verda a la creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge
Bonell defensa el Conveni d’Istanbul al Consell d’Europa i destaca els avenços fets per Andorra