Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Bonell defensa el Conveni d’Istanbul al Consell d’Europa i destaca els avenços fets per Andorra

1 comentari

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, ha defensat aquest dimecres a Estrasburg, a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), la rellevància del Conveni sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica (el Conveni d’Istanbul), i així com la necessitat de seguir les seves directrius “en la protecció de les dones i les nenes”. Bonell ha assegurat que per a Andorra “la igualtat és un aspecte essencial i per això vam ser el desè país a signar aquest Conveni”. 

La presidenta suplent Demòcrata ha repassat tots els avenços fets per Andorra des que va ratificar el Conveni i que han comportat que el GREVIO (Grup d’experts sobre la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica), felicités el Principat en el seu informe anual emès el passat mes de novembre, per la tasca desenvolupada “en matèria d’igualtat” i per les mesures destinades “a penalitzar la violència masclista”. 

Per a Andorra la igualtat és un aspecte essencial i per això vam ser el desè país a signar aquest Conveni

Bonell, que és membre titular de la Delegació andorrana a l’APCE, ha destacat entre aquests avenços fets la posada en marxa, el 2018, del Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere i el Projecte de llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, entrat a tràmit aquesta primavera i que ja s’està treballant al Consell General. 

Precisament la sessió de l’APCE d’aquest juny, que té lloc del 21 al 24, commemora el desè aniversari del Conveni d’Istanbul. Durant aquesta sessió, amb la participació de diputats procedents de 47 països del continent, també s’han debatut temes relacionats amb la protecció dels drets humans i de les conseqüències socioeconòmiques de la crisi de la Covid-19, l’impacte de la Covid-19 en els drets dels infants i les implicacions legals del passaport Covid. Un altre tema tractat ha estat la llibertat d’expressió dels polítics durant el seu mandat. 

Una llei per garantir el dret a la informació

A banda de la seva intervenció per defensar els avenços fets per Andorra alineats amb el Conveni d’Istanbul, Bonell també va intervenir, dimarts, en el debat sobre la llibertat d’expressió i el dret de la població a l’accés a la informació, en favor de la democràcia. La consellera general ha agraït al ponent del debat, l’italià Roberto Rampi, haver-lo posat sobre la taula perquè “estem parlant d’un dret dels ciutadans a estar informats en tots els aspectes de la política i en totes les seves etapes i administracions”. En aquest sentit, ha aprofitat per informar als membres de l’APCE que els grups del Consell General estan treballant en la Proposició de llei de transparència i accés a la informació pública, perquè sigui aprovada abans que acabi l’any. 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Espot i Suñé es reuneixen amb Macron a l’Elisi
Enseñat i Serra, entrevistats per valorar l’actualitat política i el model d’Estat