Articles d'opinióDiego Vieira

Fart de males notícies

Com podem afrontar aquesta època de forma pro activa? Com podem veure la quarantena com una etapa lluminosa?

Aquests dies de confinament la nostra manera de pensar i actuar ha de ser global, pensant en el conjunt de les persones i no a títol individual. Què podem fer nosaltres pels altres perquè estiguin bé?

Abans deia etapa lluminosa perquè les crisis sempre han estat una bona oportunitat per trobar una vida de creixement. En d’altres paraules, hem de saber buscar l’oportunitat quan hi ha adversitats. I allunyar el màxim la por, perquè no ajuda. La por ens paralitza!

Hem de saber buscar l’oportunitat quan hi ha adversitats, i allunyar el màxim la por

Per exemple, ara que tenim temps i treballem des de casa, és el moment de fer un pas endavant digital, analitzar el nostre negoci, revisar-lo i veure com millorar-lo. Pensa a llarg termini, però actua a curt termini.

És només un exemple, però qualsevol situació difícil pot ser un bon mestre per trobar un aprenentatge. Un altre: els hàbits d’higiene, la salutació sense contacte, la forma correcta quan esternudem. Potser seria interessant mantenir aquests hàbits una vegada hagi passat aquest episodi?

Només a Espanya moren unes 15.000 persones l’any per la grip comuna. Si seguim amb aquests hàbits, podríem ajudar a reduir les xifres de mortalitat. Perquè el més important quan saludem no és el contacte físic, sinó la bona intenció. Una salutació sense contacte però comunicant des de dins, mostrant la màxima sinceritat i connexió. Quantes vegades ens saluden i ni tan sols ens miren?

A la vegada, el confinament pot ser també un moment de reflexió personal. Preguntes com, què pots fer per millorar la teva vida? Gestiona els pensaments i emocions per buscar realment què és el que vols i necessites. Més enllà de preocupar-nos, hauríem de saber com cuidar el nostre sistema immunològic. Ara més que mai, és important que sigui fort!

Hauríem de saber com cuidar el nostre sistema immunològic; ara més que mai, és important que sigui fort

Per tant, aquests dies pensa com progressar en l’àmbit laboral, determina quins hàbits pots fomentar per cuidar la salut de la societat i, finalment, cuida’t a tu mateix. Cuida la teva alimentació, ment i part emocional. Fes exercici cada dia! Traiem, en allò que es pugui, profit de la quarantena.

Article del membre de l’Executiva, Diego Vieira, publicat al Diari d’Andorra el 7 d’abril.

Etiquetes: Articles d'opinió, Diego Vieira

Articles relacionats

Lloa als empresaris
El que explicarem a fills i nets