Eleccions Generals 2023Notícies

Invertirem més de 50 milions d’euros a habitatge de lloguer a preu assequible

L’habitatge assequible ha centrat el primer acte de la llista nacional de Demòcrates + Ciutadans Compromesos + Acció Comunal d’Ordino + Units per al Progrés +  Independents per a aquesta campanya electoral. La temàtica no ha estat triada a l’atzar, tenint en compte que és “el repte més important que tenim com a país i com a societat”, ha manifestat el número 1 de la llista, Xavier Espot, al qual “seguirem afrontant de manera decidida”, amb propostes que “aprofundeixin en les desplegades els darrers anys”. Entre aquestes -ha anunciat Espot davant l’edifici de lloguers socials de Casa Aristot Mora, impulsat per l’actual Govern-, l’ampliació del parc d’habitatge de lloguer a preu assequible, amb una inversió global de més de 50 milions d’euros.

Una altra palanca per afrontar la problemàtica, ha avançat el número 1 de la nacional, serà a través de la col·laboració publicoprivada, partint de l’alliberament de sòl de titularitat pública per concessionar-lo, en règim de llarga durada, a persones o entitats, de manera que puguin construir edificis de pisos de lloguer assequible regulat. Però n’hi haurà més, ha detallat Espot, com un programa estatal de cessió d’habitatges buits perquè puguin ser gestionats per a lloguer a preu assequible.

L’assoliment d’aquestes mesures incrementarà l’oferta actual, ha de permetre estabilitzar els preus i, per tant, “podrem anar revertint l’actual intervenció de les rendes de lloguer”, ha assegurat el cap de llista. 

Canillo

A Canillo, Guillem Casal i Jordi Jordana, els dos candidats de la llista de Demòcrates + Indepenendents, s’han desplaçat fins a la CG2, en el seu pas per la zona de la Trava. Des d’allà, Jordana ha explicat el projecte per seguir eixamplant la carretera, en aquest cas el tram que va fins al començament de l’Aldosa, per “millorar el traçat, la comoditat dels conductors i també la seguretat, ja que és una via molt transitada”, tenint en compte que és l’accés a pistes i la connexió amb França. 

Encamp

La llista encampadana de Demòcrates + UPD han realitzat l’acte de campanya d’aquest dilluns a la localitat del Pas de la Casa. Des de la parada d’autobús a tocar de l’església, el candidat Jordi Torres ha garantit que milloraran el servei i freqüències del transport públic que enllaça el centre del país amb el Pas de la Casa, amb una línia “segregada que comenci a Andorra la Vella i s’aturi a Encamp, Canillo, Soldeu i el Pas”. “Volem millorar la comoditat de les persones que van al Pas de la Casa cada dia a treballar o a gaudir-ne”, ha manifestat.

Ordino

Les candidates de Demòcrates + ACO Berna Coma i Sandra Codina han escollit per al primer acte de campanya una “casa emblemàtica per a Ordino i un símbol d’identitat”. Parlem de  Casa Rossell, a la qual “li donarem un ús que beneficiï la parròquia i estigui a l’altura del seu valor cultural i patrimonial”, ha defensat Coma. La candidata ha anunciat que les obres de sanejament ja s’han iniciat, però ara cal donar-hi continuïtat amb la rehabilitació de tot l’edifici.

La Massana

A la Massana, Carles Naudi i David Montané han tractat un dels grans projectes que porta el programa de DA + CC en benefici de les Valls del Nord i de la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes. Concretament, el nou vial que sortirà des de Serra de l’Honor fins a les Fontetes i, en un segon tram, fins a Santa Caterina. Enllaçarà amb zones de pàrquings, fet que permetrà “pacificar el trànsit al centre del poble”, on serà “més agradable passejar i comprar”, ha celebrat Naudi.  

Andorra la Vella

A la capital, la candidata Conxita Marsol, acompanyada de la número 2 de la llista nacional Meritxell López, ha garantit que si la ciutadania fa confiança a la llista de Demòcrates + Liberals d’Andorra la Vella, “impulsarem definitivament la construcció del multifuncional“. Una infraestructura que s’ha de convertir en “l’espai nacional per a esdeveniments de tota mena, culturals, esportius, i també de país com la Fira d’Andorra la Vella”. Marsol també ha defensat la localització de l’Estadi Comunal com la idònia per tirar endavant aquest projecte, tot i que encara “s’ha d’acabar de concretar”.

Sant Julià de Lòria

La llista territorial de Demòcrates + Liberals de Sant Julià de Lòria ha citat els mitjans en aquesta primera jornada al punt on està previst que arribi el nou vial. “És el primer punt de les nostres propostes”, ha exposat la candidata Helena Mas per defensar que és una “prioritat“, la qual desdoblar l’avinguda Francesc Cairat entre el carrer Isidre Valls i la sortida del túnel de la Tàpia. “Suposarà un avenç pels lauredians, pacificarà la parròquia i millorarà també la mobilitat de tot el país”, ha celebrat Mas, tenint en compte que la parròquia és el punt d’entrada a Andorra des d’Espanya.

Escaldes-Engordany

Finalment, a Escaldes-Engordany, la llista de Demòcrates + Acció encapçalada per Trini Marín ha explicat el projecte per ampliar l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, “amb un nou edifici que permeti disposar d’espais més amplis”, per millorar el servei que s’ofereix a la ciutadania però també “per millorar la comoditat dels professionals sanitaris”. Pel que fa a aquests professionals, Marín ha defensat un Pacte nacional de la salut amb el col·lectiu “perquè són qui coneixen millor les mancances i necessitats sanitàries”.

 

Fotografies de la jornada aquí

Etiquetes: Eleccions Generals 2023, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates es reivindica com l’opció del rigor i la confiança en el tret de sortida de la campanya
Gravarem la inversió estrangera immobiliària amb una taxa que revertirà en habitatge assequible