Notícies

La ciutadania puntua amb un 7,8 la gestió la crisi de la Covid-19 i eleva la nota a Xavier Espot fins al 7,5

El Centre de Recerca Sociològica d’Andorra (CRES), de l’Institut d’Estudis Andorrans, ha fet pública l’Enquesta d’opinió política d’Andorra d’aquest 2020, per interpel·lar la nostra població sobre com valoren els líders polítics del país, com s’ha gestionat la crisi de la Covid-19 i el que portem de legislatura, i sobre intenció de vot, entre d’altres aspectes. Dels resultats es constata que la població andorrana i la que viu a Andorra avala sobradament com el Govern ha gestionat la situació d’emergència sanitària. Així mateix, incrementa la seva confiança en el cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot.

Espot és el líder polític que més confiança genera, amb el 32% de les respostes totals (en segon lloc s’hi situa el ministre de Salut Joan Martínez Benazet), i se’l puntua amb una nota de 7,5 sobre 10, un punt i mig per sobre que fa un any. Una puntuació difícil de trobar als països de l’entorn.

Pel que fa a l’opinió general sobre la gestió de la crisi sanitària, els andorrans fan una excel·lent valoració de la tasca del Govern. Un 7,8 de nota mitjana (8,2 si es fa la mateixa pregunta als no andorrans), pel 6,5 que fan de la valoració des de l’inici de la legislatura, dos punts per sobre de la puntuació que se li donava fa un any.

Valoració crisi sanitària Govern

El Grup Parlamentari Demòcrata també surt reforçat de la gestió dels darrers 12 mesos. La població li posa un 6,9 de nota a la gestió de la crisi i un 6,2 a aquest inici de la legislatura: la valoració creix 1,5 punts.

Valoració Grup Demòcrata

Destaca també la percepció que té el país sobre la situació política: el 55% diu que és bona o molt bona, pel 21,5 que ho deia fa un any. La puntuació actual és de llarg la més elevada de les darreres enquestes del CRES.

Així mateix, també creix la confiança en les institucions del país, sobretot cap al Govern i el Consell General.

 

DA tornaria a guanyar les eleccions i incrementaria el percentatge de votants

D’altra banda, i segons es desprèn de l’apartat d’intenció de vot de l’enquesta del CRES, si ara es tornessin a celebrar les eleccions el 38,8% dels andorrans votaria a Demòcrates. Una xifra que és més del doble que la segona força més votada, que seria el Partit Socialdemòcrata amb el 16,5% dels vots. A aquests resultats cal tenir en compte que un 18,1% no sap a qui votarà o prefereix no pronunciar-se.

Consulta el contingut sencer de l’enquesta del CRES aquí.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Els consellers Demòcrates consideren que la capacitat financera d’Escaldes és prou bona per aportar més al fons solidari
Reunions amb associacions i sindicats per escoltar els seus neguits i treballar propostes per la Covid-19