NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Els consellers Demòcrates consideren que la capacitat financera d’Escaldes és prou bona per aportar més al fons solidari

Els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany han refermat aquest dijous que l’actual situació de crisi causada per la Covid-19 és suficientment important perquè des de les corporacions s’aposti per la “cohesió nacional” i “la solidaritat conjunta”, fent un “esforç just” en funció de les possibilitats de cadascú, tal com ha manifestat Miquel Aleix. “Les possibilitats financeres del Comú són prou bones per contribuir al màxim al fons solidari nacional”, ha refermat el conseller, que ha afegit que, si Demòcrates estigués al capdavant del Comú, “hauríem aportat una xifra superior” a la d’1 milió d’euros anunciada per la corporació actual.

“Nosaltres hauríem estat al màxim de generosos i no hauríem escatimat per a la solidaritat nacional”, ha garantit Aleix. Però, ha recordat, la responsabilitat i la decisió de la xifra final ha estat únicament de la majoria.

Nosaltres hauríem estat el màxim de generosos i no hauríem escatimat per a la solidaritat nacional, ha assegurat Aleix

Aleix ha fet aquestes manifestacions en el marc del Consell de Comú celebrat aquesta tarda, en el qual s’ha aprovat una rebaixa del 10% del salari dels càrrecs polítics i també de lliure designació, per precisament ser solidaris amb la gestió nacional de la crisi. Demòcrates hi ha votat a favor i ha recordat que la retallada era una demanda que ja havien fet públicament quan es va aprovar la llei al Consell General. Amb tot, la consellera Demòcrata Núria Barquín ha lamentat que s’han assabentat avui mateix del percentatge definitiu de reducció.

Un altre punt de l’ordre del dia ha estat la votació del marc pressupostari per al mandat 2020-2023, en la qual Demòcrates s’hi ha abstingut. Barquín ha recordat que és una eina “bàsica” i que “serà la nostra tasca estar pendents de possibles desviacions anuals” o “incompliments” dels compromisos i actuacions fixades. També estaran pendents que no es comprometi la capacitat financera de la corporació i no s’hagi de recórrer a un augment de la pressió fiscal.

Estarem pendents que no es comprometi la capacitat financera de la corporació i no s’hagi de recórrer a un augment de la pressió fiscal

Durant el Consell de Comú s’ha procedit al jurament de Carles Bozzo com a director del Servei de Circulació i Atenció Ciutadana. Barquín, en nom dels consellers Demòcrates, l’ha felicitat i li ha desitjat molts encerts.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Ens reunim amb la Federació de la Gent Gran per conèixer com han viscut la crisi de la Covid-19
La ciutadania puntua amb un 7,8 la gestió la crisi de la Covid-19 i eleva la nota a Xavier Espot fins al 7,5