NotíciesPartit

La població avala la gestió del Govern i situa Demòcrates com el partit més votat

2 comentaris

Els resultats de la darrera enquesta política del Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), fets públics aquest dilluns, mostren la confiança de la població cap a l’actual Govern i situen a Demòcrates per Andorra com el partit més ben valorat i més votat si ara se celebressin eleccions generals a Andorra.

Així, de l’àmplia enquesta, destaquen especialment tres aspectes. Per una banda, Xavier Espot, cap de Govern i president de Demòcrates, és el líder polític que millor puntuació rep, amb un 7,3, nota molt per sobre la resta de les principals cares visibles dels partits del país. Per altra, el Govern obté valoracions molt positives per part de la ciutadania, aspecte que demostra la satisfacció per com s’ha treballat el darrer any i mig marcat per la Covid-19. Així, i demanats per la gestió executiva des de l’inici de la legislatura, la puntuen de mitjana amb un 6,7, nota que creix una dècima respecte a fa un any, i dos punts respecte a fa dos. En aquest punt, també el Grup Parlamentari Demòcrata és el més ben valorat dins del Consell General, amb un 6,3, nota que es manté estable.

Xavier Espot, cap de Govern i president de Demòcrates, és el líder polític més ben valorat amb un 7,3

En tercer lloc, també derivat d’aquestes bones valoracions que la població del país fa al Govern i a Demòcrates, l’altre punt destacat de l’enquesta té a veure amb el pronòstic electoral per a unes hipotètiques eleccions generals. Els resultats indiquen que el 62% dels electors votarien a Demòcrates, el que implica un elevat percentatge de votants, una hipotètica majoria absoluta i disset punts percentuals per sobre dels resultats de les darreres eleccions del 2019, en les quals DA també es va erigir vencedor.

Podeu consultar l’enquesta completa aquí.

 

Agraïment i responsabilitat per seguir treballant per Andorra

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, ha assegurat que els resultats de l’enquesta del CRES “ens donen molta responsabilitat per seguir treballant i fer-ho igual o millor perquè la ciutadania se segueixi sentint representada durant la recuperació econòmica” que ara s’inicia. “Estem molt contents i molt agraïts que les actuacions de Govern siguin ben valorades”, ha afegit.

Enseñat: Ens  dona molta responsabilitat per seguir treballant i fer-ho igual o millor durant la recuperació econòmica

En la mateixa línia s’ha mostrat la consellera general Demòcrata Sandra Codina: “Els resultats ens encoratgen encara més a seguir treballant pel país i pels ciutadans, i a seguir escoltant tots els col·lectius per prendre les millors decisions” per a Andorra.

Etiquetes: Notícies, Partit

Articles relacionats

Pròrroga dels Erto per donar suport a les empreses encara afectades per la pandèmia
La coalició acorda prorrogar fins al 2022 el gravamen vinculat a la taxa verda