Articles d'opinióNoelia Lucena

La Vuelta femenina

En un moment en què coincideix, per una banda, l’auge del ciclisme a les nostres carreteres i muntanyes i, per altra, el també auge de l’esport femení en general, és una excel·lent notícia llegir que el Govern treballa per portar properament al país una etapa de la Vuelta femenina. Aquesta cursa, de set etapes, va disputar la primera edició la primavera de l’any passat i està cridada a convertir-se en una de les més prestigioses del circuit UCI World Tour femení dels propers anys.

Les darreres setmanes hem presenciat com Andorra s’omplia d’aficionats a la bicicleta, arribats de tot el món, per seguir grans esdeveniments com la Copa del Món de BTT a la Massana, i les dues etapes de la Vuelta masculina, una amb final a Arinsal i l’altra amb sortida des d’Andorra la Vella. El públic ha vibrat amb l’espectacle i emoció que han brindat les dues competicions al país, cada vegada més acostumat a celebrar grans esdeveniments esportius internacionals al llarg de l’any, i cada vegada més agraït de rebre els elogis dels seus impulsors per la gran capacitat d’organitzar-los amb èxit.

Per això és segur que seria un èxit acollir una etapa de la Vuelta femenina en el futur. Servirà perquè Andorra se sumi a l’impuls mundial que estem vivint per promoure l’esport femení i situar-lo al mateix nivell, mediàtic i de prestigi, que el masculí. A la vegada, servirà per seguir demostrant que estem preparats per acollir competicions esportives d’alt nivell i per mostrar al món, a través d’aquestes, la bellesa natural del nostre país. Finalment, també contribuirà a continuar augmentant el nombre d’aficionades al ciclisme femení a Andorra. Fa uns anys, veure una noia pedalar per alguns dels nostres duríssims ports de muntanya era una excepció. Actualment, és més que habitual. Soles o en grup, amb amigues o fins i tot amb companyes de clubs específicament creats per unir dones aficionades al ciclisme. I així ha de seguir sent, per un concepte d’oci, però també de salut i d’empoderament femení.

 

Article de la membre de l’executiva de Demòcrates, Noelia Lucena, publicat al Diari d’Andorra el 5 de setembre del 2023.

Etiquetes: Articles d'opinió, Noelia Lucena

Articles relacionats

Balanç i perspectives de futur dels 30 anys d’Andorra a les Nacions Unides
Adopta