Àlex FlechaArticles d'opinió

L’altra cara de la Covid-19

La realitat mundial ha mutat completament per la Covid-19. A principis d’any miràvem de reüll com aquest virus atemptava contra la vida de moltes persones a l’Extrem Orient. Però ara ha arribat al nostre país en forma de pandèmia.

Per pal·liar els seus efectes, el Govern va decretar el confinament de tots els andorrans i residents a les nostres cases en pro de no estendre la Covid-19 atès que, com encertadament ha anat citant el Ministre de Salut, el virus necessita les nosaltres cames per propagar-se. Per tant, el missatge és clar i precís: quedem-nos a casa.

Tot plegat, però, no ha de ser un obstacle per poder entreveure un horitzó d’esperança i il·lusió. Ara bé, hem de tenir clar que aquesta perspectiva es compleixi depèn exclusivament de nosaltres. Aquest virus l’hem de combatre tots de forma conjunta i, encara que ens trobem separats físicament, no estem sols.

Aquest virus l’hem de combatre tots de forma conjunta perquè, encara que ens trobem separats físicament, no estem sols

Aquests dies he pogut copsar la solidaritat de molta gent, bé oferint-se per a la producció de mascaretes o bé col·laborant amb associacions per ajudar els més necessitats en el seu subministrament, per citar només un parell d’exemples.

També cal fer menció especial al personal sanitari i a aquelles persones que estan a la primera línia. És per això que, quan tot hagi passat, caldrà seguir reconeixent la tasca de totes elles, atès que estan posant en risc la seva vida per acabar amb aquest malson. La seva tasca és realment encomiable.

Se’m fa necessari mostrar el meu sincer missatge d’agraïment a totes les forces polítiques, tant de Govern com de l’oposició, com també de tots els comuns. Gràcies a la seva cooperació i a la seva bona entesa se’ns facilitaran molt més les coses. Entre tots, han pres decisions molt difícils de forma ràpida i encertada.

Tot això, sumat als discursos institucionals del Cap de Govern, les rodes de premsa del Ministre portaveu i del Ministre de Salut i la feina dels mitjans de comunicació, que tots ells ens van proporcionant la informació necessària perquè coneguem la magnitud de les conseqüències de la Covid-19.

Vull adreçar un missatge d’ànim a totes les persones que ho estan passant especialment malament: quan tot hagi passat, ens tornarem a trobar i ho celebrarem tots plegats, per tota la valentia i resiliència que estem demostrant en aquests moments tan durs.

Quan tot hagi passat, ens tornarem a trobar i ho celebrarem tots plegats, per tota la valentia i resiliència que estem demostrant

Hem de tenir clar que afrontem un moment transcendental en les nostres vides i que, de ben segur, serà rememorat per molts de nosaltres i no precisament com a una simple anècdota. I, si no, ja estaran els llibres d’història per recordar-nos-ho.

Article del president de la Secció Jove de Demòcrates, Àlex Flecha, publicat a El Periòdic d’Andorra el 28 de març.

Etiquetes: Àlex Flecha, Articles d'opinió

Articles relacionats

El futur del capitalisme
Un respir o un punt d’inflexió?