Notícies

L’executiva de Demòcrates fa un primer balanç de la roda de contactes amb els comitès parroquials

2/05/2018 L’executiva de Demòcrates per Andorra ha analitzat aquest dimecres les primeres propostes recollides durant la roda de contactes que està desenvolupant amb els comitès parroquials. El calendari de reunions es troba ja a la seva fase final, pendent de celebrar les trobades amb els comitès parroquials d’Andorra la Vella, Ordino i Canillo.

El secretari general, Esteve Vidal, ha fet una valoració molt positiva dels contactes mantinguts fins ara dels quals es desprenen ‘ganes i predisposició de treballar en la constitució de taules de treball que es constituiran per tal de perfilar els eixos que configuraran el futur programa electoral del partit’. Tanmateix, aquest plantejament ‘permetrà incorporar a l’activitat del partit militants que no estan en primera línia política i que, per la distància amb el dia a dia de l’acció a les institucions, poden aportar una visió innovadora i fresca en aquesta fase clau de definició del projecte polític de futur’.

El gruix de la reunió del comitè executiu d’aquest mes de maig s’ha dedicat a fer el punt de l’acció política del Govern i del treball legislatiu del Grup Parlamentari Demòcrata al sí del Consell General. L’inici imminent del treball en comissió del Codi de Relacions Laborals, que ha rebut un centenar d’esmenes per part dels diferents grups de la cambra, ha estat un dels eixos principals d’aquest punt que també s’ha centrat en fer una valoració positiva de la reunió que els consellers del Grup Parlamentari Demòcrata van mantenir amb una representació dels sindicats amb l’objectiu d’acostar posicions a l’entorn del Projecte de llei de la funció pública, de cara a la introducció d’esmenes que recullin els avenços assolits durant el període de negociació desenvolupat amb el Govern.

Un altre dels punts rellevants ha estat l’anàlisi dels informes emesos pel Tribunal de Comptes referents als exercicis del 2015 i el 2016. S’ha posat de manifest la necessitat de fer un esforç més gran per tal d’evitar observacions futures que són fruit dels primers exercicis elaborats d’acord amb la nova llei.

La reunió de l’executiva s’ha tancat amb l’aprovació de la convocatòria d’una nova sessió monogràfica del partit, el 19 de maig, que anirà a càrrec del Ministre d’Educació, Eric Jover, durant la qual exposarà els eixos del Projecte de Llei del cos docent. També s’ha aprovat la celebració, el pròxim 16 de juny, d’una jornada d’anàlisi i reflexió a l’entorn de la comunicació i la participació política.


Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El GP Demòcrata es reuneix amb una representació dels sindicats per abordar les esmenes al Projecte de llei de la Funció Pública
Esteve Vidal reitera a La Rèplica d’ATV que la data de les eleccions dependrà de l’evolució de la tasca legislativa