Articles d'opinióMeritxell López

Pressupostos participatius

La setmana passada, des del comú vam encetar la segona edició dels pressupostos participatius, per tal que tots els ciutadans d’Andorra la Vella majors de 16 anys ens facin arribar aquells projectes que creguin atractius o necessaris. Aquest any hem dotat el projecte amb un pressupost de 200.000 euros, el doble de l’any passat, per poder donar resposta de manera integral al projecte guanyador. Un cop finalitzada la primera fase de recollida de propostes es farà un filtratge, on s’analitzarà la viabilitat i el cost de cadascuna d’elles i se’ls donarà resposta.

Es tracta d’un exercici tècnic, però també de transparència, amb la vocació d’apropar la presa de decisions comunals als ciutadans. Les propostes finalistes passaran a fase de votació el mes de juny per tal de seleccionar el projecte vencedor.

Si bé és cert que només hi podrà haver un o dos projectes guanyadors fins exhaurir el pressupost, m’agradaria incidir que la resta de projectes no seran oblidats ni aparcats en un calaix. Els pressupostos participatius, a més de ser una eina de democràcia directa, també són un recurs per sondejar i quantificar les demandes dels ciutadans de cara a futurs projectes comunals. Voldria destacar com a exemple algunes de les propostes que van fer els ciutadans a l’edició anterior i que, si bé no van resultar guanyadores, hem optat per implementar. És el cas de la instal·lació de xarxa wifi pública –ja implementada a la plaça Guillemó i a la plaça de l’antiga caserna de bombers–, o la instal·lació de lavabos públics al passeig del Riu –ja instal·lats a dia d’avui a l’aparcament comunal del camí ral i previstos també al Santa Coloma Parc–. També recordar el milió d’euros destinats aquest any a millora de voravies, que s’està emprant per millorar molts dels carrers que ens van demanar els ciutadans, com ara Gil Torres o Esteve Dolsa.

Així doncs, fins al 31 de març animem els ciutadans de la parròquia a informar-se i a fer-nos arribar les seves propostes a través de la web decidim.andorralavella.ad, per tal de seguir treballant entre tots per una parròquia més propera, amable i moderna.

 

Article de Meritxell López, consellera Demòcrata al Comú d’Andorra la Vella, publicat el 8 de març del 2022 al Diari d’Andorra.

Etiquetes: Articles d'opinió, Meritxell López

Articles relacionats

Quan l’èxit d’un esportista és el de tot un país
Les lleis de la guerra