Notícies

Xavier Espot presenta un projecte reformista per a una Andorra inclusiva, sostenible i oberta al món

12/12/2018 El candidat de Demòcrates, Xavier Espot, ha presentat davant prop d’un miler de persones els eixos del seu projecte per a Andorra: un projecte inclusiu i reformista que, ha avançat, pretén construir amb la implicació de totes aquelles persones que vulguin aportar-hi quelcom. La inclusió social i econòmica, la sostenibilitat i són els eixos a l’entorn dels quals el candidat demòcrata construirà la proposta que defensarà a les pròximes eleccions generals.

L’acte públic celebrat aquest dijous al Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha servit també escenificar el relleu per part del cap de Govern, Antoni Martí, al qui ja és, a tots els efectes, el seu successor. I així ho ha expressat en la intervenció prèvia a la del candidat, per al qui va demanar el màxim suport possible per tal de traçar el nou camí que ha de portar Andorra a conquerir nous horitzons.

I juntament amb ell, també s’ha simbolitzat el relleu a una generació de polítics i polítiques joves que seran la clau per al futur del projecte demòcrata. Valors, ja en actiu, com la consellera general Maria Martisella, que ha definit Xavier Espot com la persona que genera la il·lusió que els joves necessiten per creure en la política, i la que aquells que no son tant joves esperen per continuar creient-hi.

Durant el seu parlament, el candidat Xavier Espot ha exposat la visió de l’Andorra que veu per al futur i ha demanat la participació de tothom per omplir de contingut i donar forma al seu projecte: ‘L’Andorra que jo vull, que somio, a la que aspiro, és un país on totes les persones compten’.

Apel·lant de forma constant a la participació i a la implicació en la definició del nou projecte col·lectiu de Demòcrates per al país, Xavier Espot ha apostat pel progrés econòmic i social equilibrat que mantingui el camí de l’obertura econòmica dels darrers anys. En aquest sentit, el candidat aposta per tancar un Acord d’Associació amb la Unió Europea que beneficïi directament les empreses i els ciutadans, un fet que passa perquè Andorra pugui participar del mercat interior i per un control dels fluxes migratoris. El candidat ha avançat que serà ferm en la negociació del capítol referent a la lliure circulació de persones.

Xavier Espot ha defensat el paper que seguirà tenint l’agricultura, en tant que sector tradicional de l’economia que llega uns valors i un patrimoni necessaris per poder fer el camí correcte de futur. La seva transformació és un dels reptes que el país haurà d’assumir i ho farà acompanyant-lo amb aquelles ajudes econòmiques que li ho permetin.

El candidat també ha apostat per una política social inclusiva que garanteixi la igualtat d’oportunitats, donant eines a les persones per recuperar-se de les dificultats i puguin desenvolupar un paper actiu i ple en la societat. Dins l’objectiu d’inclusió, juga un paper central el respecte ple i efectiu dels drets de les dones.

En la qüestió de l’avortament, Xavier Espot s’ha mostrat sensible a la despenalització en els tres supòsits bàsics, però ha deixat clar que això no serà possible sense renunciar al coprincipat, del qual se n’ha mostrat ferm partidari. Davant d’aquest fet, Espot ha avançat que es crearà un servei públic específic que permeti ajudar les dones que es trobin en una situació d’embaràs no desitjat.

Juntament amb la defensa de les institucions, Xavier Espot ha posat al centre del seu projecte el medi natural i el patrimoni cultural com a clau per defensar una Andorra oberta al món que no renuncia a conservar les seves arrels i la seva identitat.

Davant el previsiblement difícil període que s’obriria abans de les eleccions, el candidat ha demanat fugir de l’enfrontament per evitar fer el joc de qui només vol malmetre Andorra i ha demanat capacitat d’autocrítica i confiança en el projecte que espera definir amb l’aportació directa de totes aquelles persones que estiguin disposades a participar-hi.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Les lleis laborals obtenen el suport majoritari del Consell General i posen en marxa la modernització i homologació dels drets sociolaborals a Andorra
El grup parlamentari Demòcrata avala les mesures anunciades pel Govern com a mostra clara del seu compromís amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del país