GovernNotícies

Abaratim el preu del transport públic fins a un 81%

1 comentari

Des d’aquest dimecres, 1 de setembre, la ciutadania del país té a la seva disposició un nou abonament mensual de 30 euros, amb viatges il·limitats per a tot el país. Aquesta nova opció, clarament encarada a fomentar l’ús del transport públic en detriment del vehicle privat, es finançarà amb l’aplicació de la taxa verda, que va aprovar el Consell General el passat 8 de juliol,i  que entrarà en vigor el 2022. Amb tot, tal com va explicar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el passat 18 d’agost, partint del compromís del Govern d’universalitzar el transport públic i seguir avançant cap a la transició energètica i la reducció de les emissions de CO2, el Govern ha decidit avançar la comercialització del nou abonament i assumir-ne el cost fins que no entri en vigor la nova taxa.

El canvi, ha detallat Calvó, suposa una reducció de més del 57% respecte al preu actual per a la zona 1 i de fins al 81% per a la zona 4. Cal tenir en compte que els preus fins ara eren de 70 euros i 164 euros, respectivament. Per adquirir el nou abonament caldrà fer-ho en els llocs de venda habituals: l’aplicació Mou_T_B, l’Estació Nacional d’autobusos i al mateix vehicle.

Junt amb aquest nou abonament també ham entrat en vigor els canvis de criteri de certes zones, recollint així una demanda dels usuaris. Així, es rebaixa el preu per viatjar fins a tres poblacions: el Pas de la Casa –que passa de ser zona 4 a zona 3–, i Arinsal i la Cortinada –que passen a ser zona 1–. El trajecte fins al Pas de la Casa es redueix de 6,35 euros a 4,80 euros; el d’Arinsal o la Cortinada, de 4,80 a 1,90 euros.

A la vegada, es rebaixa el preu per viatjar a tres poblacions: el Pas de la Casa, Arinsal i la Cortinada

 

Més de 200 abonaments en un matí

La població ha respost amb escreix a aquesta nova proposta d’abonament. Tal com va informar el ministre Portaveu Eric Jover, només en un matí, el primer de la seva entrada en vigor, ja se n’havien venut  228. “Haurem d’esperar uns dies més per fer valoracions però el ritme d’adquisició amb la nova tarifa ha estat força ràpid”, ha celebrat.

 
Etiquetes: Govern, Notícies

Articles relacionats

La gestió de DA al Comú els darrers mandats contribueix a superar l’any de la Covid amb les finances sanejades
La crida a la unitat i a preservar la solidaritat marquen el Dia de Meritxell