Consell GeneralNotícies

La crida a la unitat i a preservar la solidaritat marquen el Dia de Meritxell

La Síndica General, Roser Suñé, ha apel·lat a la unitat de país “perquè units som més forts, som més grans“, durant el tradicional discurs al Consell General amb motiu del Dia de Meritxell. Una petició que ha agraït i recollit el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat. En declaracions als mitjans de comunicació ha ressaltat que la unitat “és essencial, perquè fa avançar el país”, i ha confiat que aquest esperit hi sigui present durant aquest període de sessions, en què hi ha més d’una quinzena de lleis al Consell per treballar i debatre.

Suñé, en el seu discurs, també ha defensat que s’ha de mirar endavant i treballar pel progrés d’Andorra, però preservant “la nostra cultura, la llengua, els nostres costums i les nostres institucions, i també l’entorn, les valls i les muntanyes”. En d’altres paraules, ha manifestat, “volem ser una Andorra diferent, per continuar sent l’Andorra de sempre“.

La solidaritat com a tret distintiu de la societat andorrana, que s’ha magnificat en el context de pandèmia, ha estat un altre dels valors que ha volgut ressaltar la Síndica: “Celebrem allò que ens uneix a tots els que ens sentim andorrans, un fil invisible de solidaritat que ens fa forts i ens permet encarar qualsevol repte que se’ns planti al davant”. També han defensat la solidaritat andorrana el copríncep episcopal Joan-Enric Vives durant la tradicional homilia al Santuari de Meritxell, i posteriorment el cap de Govern, Xavier Espot. “La pandèmia ha demostrat que som una societat cohesionada, cívica i solidària, i que hem donat compliment a uns valors cristians, que també són universals”, ha exposat el cap de l’Executiu.

Espot: La pandèmia ha demostrat que som una societat cohesionada, cívica i solidària, i que hem donat compliment a uns valors cristians, que també són universals

La missa de Meritxell s’ha fet amb restriccions i aforament limitat. Vives ha confiat que l’any vinent quedin alliberades les mesures i el Santuari es torni a omplir com anys enrere el dia de la festa nacional d’Andorra.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

Abaratim el preu del transport públic fins a un 81%
Enseñat fa una crida a passar pàgina a les adversitats i treballar pel progrés social i econòmic d’Andorra