NotíciesOposició Escaldes-Engordany

La gestió de DA al Comú els darrers mandats contribueix a superar l’any de la Covid amb les finances sanejades

1 comentari

El Comú d’Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimarts l’execució pressupostària del 2020, que s’ha tancat amb uns ingressos de 30,1 milions i unes despeses de 21,18, el que suposa un superàvit de 8,9 milions d’euros. Aquesta “fortalesa del Comú“, tal com ha definit la consellera Demòcrata Núria Barquín, respon a la “bona gestió de les finances durant els mandats anteriors“, liderats per Demòcrates, i que han permès “afrontar la crisi de la Covid-19 amb les màximes garanties possibles“. Gràcies a la contenció dels darrers anys sota lideratge taronja, “ara les finances estan sanejades“, ha afegit el conseller Demòcrata Miquel Aleix.

Amb tot, ha exposat Barquín, el superàvit és, en part, fruit d’una execució de les despeses pressupostades de només el 65,47%, ja que el pressupost del 2020 es va aprovar molt tard -a finals de juliol de l’any passat-, i es va preveure una partida d’inversionsmassa ambiciosa” de més de 8 milions. S’ha liquidat molt menys del previst -un 18%-, i a més se segueix sense notícies sobre si la majoria tirarà endavant l’aparcament de l’Obac a la part alta. Per tot plegat, els consellers Demòcrates s’han abstingut en la votació de la liquidació pressupostària del 2020. 

D’altra banda, i durant el punt de l’ordre del dia del Consell de Comú referent a l’execució del primer trimestre del 2021, Demòcrates ha volgut fer pública la seva satisfacció per la contractació, finalment, d’un cap de Finances -després d’un any i mig de cerca-, i que “ha de suposar que se solucionin tots els problemes que hi ha hagut fins ara”, ha confiat Barquín. Aquests han estat relacionats amb retards en la presentació dels comptes i errors en aquests. 

Els perills d’anar modificant el POUP

En un altre ordre de coses, Miquel Aleix s’ha mostrat molt crític amb la proposta de la majoria de modificar sense avisar les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP) d’Escaldes-Engordany, només dos mesos després del darrer canvi. “Podem estar d’acord en el plantejament, però ens preocupa la forma de fer-ho ja que, tant l’anterior modificació com aquesta, en cap cas ha estat plantejada, discutida i debatuda a la Comissió d’Urbanisme“, ha lamentat Aleix. 

El conseller ha recordat que són canvis que afecten edificacions de la parròquia i que poden suposar “grans perjudicis” per a particulars i empreses. També ha alertat que, si cada pocs mesos es va modificant el POUP, es genera una “inseguretat jurídica que no és bona ni per a l’Administració ni per a l’administrat“. 

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

La Llei de protecció civil reforça la seguretat de les persones, els béns i el medi ambient
Abaratim el preu del transport públic fins a un 81%