Adrià EspinetaArticles d'opinió

Afrontem el 2023!

Toca encetar l’any amb un nou article, el primer del 2023. La darrera notícia del 2022 fou el decés del Papa Benet XVI. No voldria encetar l’any sense fer-ne menció, també per la seva especial vinculació amb Andorra, com a pontífex que elevà el títol del nostre copríncep episcopal en tant que arquebisbe ad personam, l’any 2010, i com el Papa que va signar el Concordat entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu, el 2008, fonamental per a la consolidació de les nostres relacions històriques tant amb la Santa Seu com amb l’Església Catòlica. També vull recordar la reina Elisabeth II, una figura clau de l’escena mundial dels nostres temps recents pel seu servei al poble britànic i a la Mancomunitat de Nacions que va contribuir a crear, consolidar i preservar. Ambdues figures passen a la història com a elevats exponents dels seus àmbits i en el record dels que aquí quedem.

Però ja encarant el 2023, és important iniciar l’any, com marca la tradició, amb els propòsits corresponents. Ja us vaig fer extensives les meves reflexions l’any passat per aquestes dates i continuo defensant que hem d’encarar el 2023 amb la millor actitud i perspectiva possibles, dins les dificultats que afrontem com a societat. La situació enguany continua essent complexa, tant per la guerra d’Ucraïna, que ens afecta de manera indirecta en una nova crisi energètica i inflacionària sense precedents recents a Europa, com per la vessant humanitària implícita en temps de guerra. La cooperació internacional en els esforços per posar-hi fi continuarà sent una fita a seguir aquest 2023.

Andorra ha de continuar afrontant els reptes des de l’equilibri i visió de futur. Els andorrans sempre hem sabut afrontar les crisis amb gran fortalesa i diligència, focalitzant esforços en l’aprenentatge de cada situació i en la prevenció de situacions futures equivalents. Aquest esforç col·lectiu redunda en benefici de la societat i ha donat bons resultats per al nostre país. És el meu desig i convenciment que Andorra sabrà afrontar els reptes que plantegi el 2023.

No puc fer més que acabar l’article desitjant-vos, estimats lectors, una molt bona entrada d’any, plena de bona salut i molts èxits personals i professionals.

 

Article del president de la Secció Jove de Demòcrates, Adrià Espineta, publicat al Diari d’Andorra el 3 de gener del 2023.

Etiquetes: Adrià Espineta, Articles d'opinió

Articles relacionats

L’arribada de l’e-administració
Propòsits coordinats