Adrià EspinetaArticles d'opinió

Any nou, nous propòsits

Tot just deixem enrere el 2021, un any agredolç, almenys en el meu cas, però crec que generalment ha predominat aquesta sensació. A les acaballes d’un any sempre reflexiono intentant fer balanç i emetre nous i bons propòsits per a l’entrant. Comparteixo amb vosaltres algunes de les meves reflexions.

Enrere deixem un any dominat per la pandèmia (ja en van dos de consecutius), però també per les complexitats del món globalitzat on vivim, els reptes tecnològics, socials i econòmics i, en l’esfera del dia a dia, l’enfrontament a inflacions accentuades que afecten la nostra butxaca. Volem, com a societat, mantenir nivells de benestar similars als quals fins ara teníem, però no és gens evident aconseguir-ho sense deixar de banda les problemàtiques complexes que afronta el món a tots nivells.

Sembla una obvietat, però també és un costum complex, fer balanç de l’any que deixem i alhora dibuixar, en l’imaginari personal, com volem que sigui el que encetem. Podem emetre nous propòsits per als nostres éssers més propers i estimats, en l’esfera social i laboral. També en la sanitària, a primera línia avui dia, però essencial per un fet fonamental: sense salut no podem gaudir dels bons moments que ens aporta la vida. Tampoc podem oblidar els propòsits sentimentals que tots hem emès en algun moment de la nostra vida amb major o menor èxit. Tanmateix, aquests queden a lliure disposició del destí, sempre tan indòmit com intangible.

És però una certesa que no tots els bons propòsits es compliran de la manera que desitgem. El destí és capritxós i moltes vegades gira situacions que ens semblaven òptimes per millorar-les o variar-les, donant perspectives diferents de les que ens havíem plantejat. De vegades millors, de vegades pitjors. Hem d’intentar, però, aprendre en les adversitats per sortir-ne més forts. Sols, o acompanyats de les persones adients. Però sempre, sempre, mirant endavant.

En els millors propòsits, però també en les millors situacions per resoldre tots els reptes que el nou any ens plantegi, tant en l’àmbit personal com col·lectiu, finalitzo aquestes línies aprofitant l’avinentesa per desitjar a tots els lectors d’aquesta columna un molt bon any 2022!

 

Article del president de la Secció Jove de Demòcrates, Adrià Espineta, publicat al Diari d’Andorra el 4 de gener del 2022.

Etiquetes: Adrià Espineta, Articles d'opinió

Articles relacionats

Negant el que és evident
‘E pur si muove’ 2